Sosyal Medya

Android

2. Nesil Nokia 6 Çin’de Ortaya Çıktı, O Artık Giriş Seviyesi Değil

2. Nesil Nokia 6 Çin'de Ortaya Çıktı, O Artık Giriş Seviyesi Değil. İkinci Nesil Nokia 6 Satış Fiyatı ve Özellikleri Nelerdir? DETAYLAR

İkinci Nesil Nokia 6 Orta Seviye Yonga Setiyle Çin’de Ortaya Çıkıyor.

2. Nesil Nokia 6 Çin’de Ortaya Çıkıyor, O artık giriş seviyesi bir Akıllı Telefon değil, Şimdi daha iyi özelliklere sahip.

HMD’nin 2017 yılında ilk duyurduğu Android Telefonu olan Nokia 6, bugün Çin’de aynı bölge için güncellenmiş 2. Nesil Nokia 6 sürümü olarak ortaya çıktı. Eskisine benzer şekilde unibody kasa tasarımına sahip olan ikinci nesil Nokia 6’da en belirgin yeniliklerden birisi, bakır rengi vurgusu içeren siyah renk, rose gold ve beyaz renkleri oldu. Yine benzer şekilde merkeze yerleştirilmiş dikey kamera ve kenarlarının parlaklığı dikkat çekiyor.

5.5 inç tam HD IPS ekranın altındaki eski kapasitif düğmeler de kayboldu, dikdörtgen parmak izi okuyucu şimdi arkada dairesel bir formda kalıyordu.

Özellikleri açısından Orta Seviye Snapdragon İşlemci kullanıldı

Özellikleri dikkate alındığında bir önceki modelde kullanılan giriş seviyesi Snapdragon 430 yerine şimdi orta seviye Snapdragon 630 yonga seti ile daha güçlü. Bu özellikleri ile HTC U11 Life, Moto X4 ve Asus Zenfone 4 gibi LPDDR4 RAM ve Android 7.1.1 Nougat ve daha sonra Android 8.0 Oreo güncellemesi ile gelecek. Diğerleri gibi USB-C desteği ile Mikro USB soketi terk edilmiş oldu.

Nokia OZO Audio’nun mekânsal ses kaydını desteklemek için telefon ikinci bir mikrofon kazanmış olsa da, ikinci hoparlörünü kaybetti, bu da potansiyel olarak video görüntülemeyi daha eğlenceli hale getiriyor. Buna ek olarak Nokia OZO Audio Nokia 8’de 3 mikrofonla bile pek eğlenceli bulmayanlarda vardı. 

3.5 mm klasik kulaklık girişi korunmuş ve Bluetooth 5.0 desteği de var.

Kamera tarafında ise; arkada 16 Megapiksel f/2.0 ana görüntüleyici 1 um sensor plus dual LED ile yer alıyor. Selfi için ön tarafında ise 8 Megapiksel f/2.0 1.12 um sensor plus 84 derece geniş açı ile yer alıyor. Ayrıca Nokia 8 tarafından tanıtılan “Bothie” modu olan Çift Görül Moduda burada destekleniyor. Diğer özellikler arasında 3.000 mAh’lik batarya, LTE Cat 4 Radio, Dual SIM desteği ve MicroSD ile genişletilmiş depolama alanı sunuluyor. Ancak Dual SIM ile MicroSD girişi aynı alanı kaplıyor.

2. Nesil Nokia 6 Satış Fiyatı?

2.Nesil Nokia 6 64GB/4GB RAM için Çin’de 1.699 Yuan yani yaklaşık 260$. Bu haliyle bir öncekinden çok daha cazip. 32GB olan 2.Nesil Nokia 6 içinse 1.499 Yuan yani yaklaşık 230$’lık bir rakam ödeniyor.

Söz konusu yeni güncelleştirilmiş modelin diğer pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağına dair bir açıklama yok. 10 Ocak’ta satışa sunulacak model bence yakın dönemde diğer pazarlara da sunulur.

HMD Global (China)