TeknoTalk

2017 Gümrüksüz Alışveriş Limiti 30 Euro, Yurtdışı Alışverişinde Yeni Limit!

Yurt Dışından online alışveriş yapanlar Dikkat!

2017 Gümrüksüz alışveriş limiti 30 euro oldu. 75 Euro olan yurtdışı alışverişlerindeki limit 30 Euro’ya düşürüldü. 30 Euro ve üzeri alışverişe gümrük vergisi geldi.

Yurt dışından online alışveriş yapmak isteyenler artık iki kez düşünecek. Bir ay önce 150 euroya kadar kargolanan ürünlere uygulanan vergi muafiyetinde sınır önce 75 euroya şimdi de 30 euroya düşürüldü.

“Yurt dışından sıklıkla sipariş edilen kitap veya video oyunlarında artık 30 Euro sınırı aşılırsa vergisi ödenecek” 

Online alışveriş yapanlara ikinci vergi sürprizi.Vergi muafiyet sınırı 75 eurodan 30 euroya düşürüldü. Artık 30 euro üzeri alışverişlerde, gümrük vergisi ödenecek.

Yeni 2017 Gümrüksüz Alışveriş Limiti 30 Euro!

Gümrük mevzuatındaki son düzenlemeye dikkat çeken KPMG Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Direktörü Hakan Uçak,

“Hızlı kargo kapsamındaki ithalatlarda 150 euro değerindeki gönderilere vergi muafiyeti uygulanıyordu. 2017 yılında hayata geçirilen yeni düzenlemeyle limit güncellendi ve 30 euro olarak belirlendi. Artık yurt dışından alışverişi tercih edenlerin 30 euro sınırına dikkat etmesi gerekiyor. Sıklıkla sipariş edilen kitap, video oyunları gibi kalemlerdeki tutar 30 euroyu aşarsa alışverişlerde gümrük vergisi ödenecek” dedi.

Yurt dışından her şeyi getirmek mümkün değil

Hızlı kargo kapsamında her ürünün ithaline izin verilmediğini de hatırlatan Uçak,Cep telefonu, kozmetik, takviye edici gıdalar, tütün ve alkollü içeceklerin hızlı kargo kapsamında ithali yasak. Yurt dışından alışveriş yapanların bu durumu da dikkate almaları gerekiyor” ifadesini kullandı.

Gümrüksüz Alışveriş Limiti Neden Düşürüldü?

Yurt dışından gümrüksüz alışveriş yapma limitinde yapılan düzenlemeye ilişkin Tüfenkci, şu bilgileri verdi:
“Geçtiğimiz Meclis toplantımızda bana intikal ettirilen bir sorun vardı. ‘Yurt dışından Türkiye’ye 75 avroya kadar olan siparişler gümrüksüz girebiliyor ve bu da haksız rekabete yol açıyor’ dediler. İncelemeye aldık ve bizim e-ticaret firmalarımız yurt dışına ürün gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştıkları oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördük. Bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük ve 30 euroya düşürdük.

Avrupa Birliğinde Gümrüksüz Alışveriş Limiti Ne kadar?

Avrupa gümrüksüz alışveriş limiti 22.5 euro olarak uygulanıyor.

SON DAKİKA !

Hükümet yurtdışı internet sitelerinden yapılan alışveriş sınırını ikinci kez düşürdü. Daha önce 75 Euro’luk sınırı 30 Euro indiren hükümet, dün de 22 Euro düşürdü. Kitap kurtlarına ise müjdeli haber geldi. Kitap veya benzeri basılı yayın alışverişinde ise 150 Euro’ya kadar gümrük vergisi ödenmeyecek. Bu kararlar 26 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın talebi üzerine 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar’da değişiklik yapıldı. Dünkü
Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Euro’luk muafiyet limiti 22 Euro’ya düşürüldü. Bu çerçevede, karar yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yurtdışından Türkiye’ye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşya için gümrük vergilerinden muafiyet limiti 22 Euro olacak. Buna göre 22 Euro ve üzeri değerdeki eşyalar için yüzde 18 vergi alınacak.

 


Gümrüksüz Alışveriş limiti resmi gazetede yayımlandı. Buna Göre Yurtdışı alışveriş limiti 30 euro olarak belirlendi. 2017 gümrük muafiyeti için gümrük sınırı 30 euro olarak belirlendi. Bu haliyle daha önce bir önceki yıla göre ciddi bir düşüş var. Gümrük sınırı kaç dolar derseniz de 32.5 dolar.

  • gümrüksüz alışveriş limiti resmi gazete
  • yurtdışı alışveriş limiti 30 euro
  • 30 euro resmi gazete
  • gümrük muafiyeti
  • yurtdışı gümrük vergisi hesaplama
  • gümrük sınırı kaç dolar
  • yurtdışı alışveriş limiti 2016

2018 Gümrüksüz Alışveriş Limiti – 2019 Gümrüksüz Alışveriş Limiti

Exit mobile version