Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

2017 YGS ve LYS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı? 2017 YGS/ LYS Adayları Dikkat. Tüm detaylar Burada. SINAV için Çipli Kimlik Kartı ŞART MI?

2017 YGS sınav maratonuna sayılı günler kala çok merak edilen sorulardan biri?

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?  

2017 LYS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

2017 KPSS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

Güncellendi : 16 Mart 2017

YGS sınavında olduğu gibi KPSS  ve bir sonraki OSYM Sınavlarında da Yeni Kimlik Zorunluluğu bulunmuyor.

OSYM sınavlarına girerken nasıl bir kimliğe ihtiyacımız var. Detaylar Aşağıda!

 

Bir çok öğrenci ve veli internet üzerinden randevu alma telaşına girdi. Özellikle sosyal medyada yeni kimliklerin zorunlu olduğu yönünde bir bilgi dolaşıp duruyor.

Adayların büyük bir çoğunluğu bu sorunun yanıtını arıyor. Bu konuda sizi bilgilendirmek için kısaca yapmanız gerekenleri anlatalım:

Öncelikle YGS sınavına girecek adayların 15. yaşını doldurduktan sonra resimli nüfus cüzdanlarını yasalar gereği değiştirmiş olmaları gerekiyor. Eğer 15 yaşından sonra resimli kimlik kartı almışsanız sizin için herhangi bir sorun yok.

Sınava giriş başvurusu yapan öğrenciler. Öğrenci olduğunuzu ve sınav giriş başvurusu yaptığınızı gösteren başvuru formunuzla Nüfus Müdürlüğüne sabah 08:30’da  başvuru yaparsanız, randevusuz sıra alabilirsiniz. 

Bazı Nüfus Müdürlüklerinde yoğunluktan dolayı sabah 05:00’te gidip güvenliklere isim yazdırıp, yukarıda belirttiğim gibi 8:30’da sadece isim yazdıranlara sıra numarası veren Nüfus Müdürlükleri de var maalesef. Almak istediğiniz Nüfus Müdürlüklerine gidip bu konudaki uygulamaları hakkında bilgi almanızda fayda var.

15. Yaşında alınmış resimli kimlik kartı ile sınava girebilirsiniz.! Kimliğin 10 Yılda bir değiştirilmesi gerektiğini unutmayın!

Eğer kimlik kartında bir şekilde sorun oluştuysa, sınava girebileceğiniz tek alternatif kimlik olarak sadece kullanım süresi geçerli olan ve Biyometrik resim bulunan PASAPORT kullanılabilir. Çipli olmak zorunda değil.

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

Nüfus Cüzdanı Kaç Yılda Bir Değiştirilmesi Gerekir?

Yasal olarak 15. Yaşında fotoğraflı olarak alınan bir kimlikte  25. yaşından sonra fotoğrafının değiştirilmesi gerekir. Yasal Süre 10 Yıl. Nüfus cüzdanında herhangi bir tahribat yada bilgi değişikliği olmadıysa, nüfus cüzdanının 10 yıl ömrü vardır. 10 yıl boyunca nüfus cüzdanınızı değiştirmenize gerek yoktur.15 yaşına giren gençlerimizin fotoğraflarını nüfus cüzdanlarına eklemeleri için nüfus cüzdanlarını yenilemeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra medeni hali değişen yada nüfus cüzdanındaki bilgilerden herhangi biri değişen kişilerde cüzdanını yenilemek zorunda…

Adayların Sınava Girebilmeleri İçin Kimlik Kartında olması Gerekenler

Adayların sınava girebilmeleri için 2017-YGS Sınava Giriş Belgesi’nden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Soğuk damga olması, Güncel bir fotoğrafının ve TC kimlik numarasının bulunması Zorunlu!

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacak. Adayların nüfus cüzdanında soğuk damga olması, güncel bir fotoğrafının ve TC kimlik numarasının bulunması, pasaportun süresinin de geçerli olması gerekiyor.

Yukarıda belirtilen kimliklerde sınav sırasında görevlilerin dikkat ettiği 2 önemli nokta var. Birincisi kimlikte soğuk damga var mı,ikincisi ise kimlikte yer alan fotoğrafın adaya benzeyip benzemediğidir. Eğer fotoğrafınız eskiye aitse veya bu konuda içiniz rahat değilse mutlaka değiştirmenizi öneririz. Ayrıca kimliğiniz eskimiş ya da üzerindeki kaplaması kalkmış durumdaysa değiştirmeniz şart. Kimlik değiştirmek de oldukça kolay. Nüfus dairelerine 2 fotoğrafla gittiğinizde eğer sıra da yoksa işleminiz en fazla 5 dakika sürer

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

Özellikle İstanbul’da olanlar için Özel Uyarı!

Yeni Kimlik almak isteyen üniversite adayları gerek 199 Nolu telefondan gerekse internet üzerinde yeni kimlik randevusu almak bugünlerde hiçte kolay değil.

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

İstanbul’da Randevusuz İşlem Yok!

Zira 30 günlük randevular dolmuş durumda. İSTANBUL’a özel olarakta Nüfus Müdürlükleri randevusuz işlem yapmıyor.

Randevusuz işlem yapmaları için ya Kayıp, Yada yeni doğan bebek olmak gerekiyor ki ikincisi size uymuyor.

Tekrar Etmekte Fayda VAR! 2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

YGS ‘e girecek öğrenciler yeni kimlik kartı başvurusunda bulunabilecekleri gibi mevcut nüfus cüzdanlarıyla da (15. yaşından sonra alınmış resimli) sınav başvurusu yapabilir ve YGS sınav salonuna giriş yapabilirler.

Yeni Kimlik Başvuruları 02.01.2017 Tarihi itibariyle Başladı. Yoğunluk büyük illerde ciddi sıkıntı. Yeni TC Kimliklerin önümüzdeki 3 Yıl içinde tamamen değiştirilmesi planlanıyor.

Bu yıl YGS sınavına girecek öğrencilerden yeni kimlik kartı başvurusunda bulunacaklar, başvurularını sınavdan en az 1 ay önce yapmaları gerekiyor.

Normalde Yeni kimlik başvuruları nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak ya da randevu almadan doğrudan yapılabiliyor ANCAK BU İSTANBUL için GEÇERLİ DEĞİL. En azından pratikte öyle.

Başvuru işlemleri 10 -15 dakika gibi sürede tamamlanıp elektronik ortamda merkezi kimlik basım merkezine gönderiliyor. Buradaki yoğunluğa göre kimlikler hazırlandıktan sonra yoğunluğa göre on ila on beş gün içerisinde başvuru esnasında verilen adrese PTT kargo ile gönderiliyor.

Bir Önemli Ayrıntıda şu;

Yeni Kimlik Kartına Başvurduğunuzda Kimlik Kartı Geri Alınmıyor.

Yeni kimlik kartı başvurusunda bulunan şahısların nüfus cüzdanları geri alınmıyor.Yani yeni kimlik kartları teslim edilinceye kadar kullanılabiliyor.

Yeni kimlik kartı teslim edilen başvuru sahibinin nüfus cüzdanı geri alınmıyor , nüfus müdürlüğünce sistemden iptal ediliyor.

 


 

SON DAKİKA! ÖSYM AÇIKLAMA YAPTI!

 

ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(20 Ocak 2017)

2017 YGS Adaylarının Dikkatine!

İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olan kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar 15 gün geçerli “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenmektedir. Bu süreyi düşünerek, kimlik değişikliği talebi olan adayların yeni kimlik kartı edinme işlemlerini sınav günlerine bırakmamaları önem taşımaktadır.

Adaylar mevcut Nüfus Cüzdanları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle düzenlenen 15 gün süreli “Geçici Kimlik Belgesi” ile de sınava girebileceklerdir.

Adaylara önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

İç İşleri Bakanlığının Nüfus Müdürlüklerine Gönderdiği 29.12.2016 tarih ve 122698 sayılı Geçici Kimlik Belgesi Yazısı, Sizin için resmini çektik!

 

Güncelleme: 9 Şubat 2017

Yoğun talep üzerine Nüfus Müdürlüklerinde MESAİ SAATLERİNDE Düzenlemeye Gidildi.

İçişleri Bakanlığı, yeni kimlik kartlarına bugüne kadar 2 milyon başvurunun alındığını belirterek yoğunluk nedeniyle ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatlerinin yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Bakanlığın kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatlerinin yeniden düzenlendiği, yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatlerinin hafta içi saat 19.00’a kadar uzatıldığı, başvuruların cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Ayrıca, yoğunlukların karşılanması ve vatandaşlara yeni kimlik kartlarının daha hızlı temini için Alo 199 hatlı randevu sisteminin de bu düzenlemelerle uyumlu hale getirilmekte olduğu ifade edildi.

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı?

Osym Duyuru Linki

Güncelleme : 22 ŞUBAT 2017 ! 15 Günlük Geçici Kimlik Kartının Kapsamı Genişledi.  

ÖSYM tarafından, 12 Mart’ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletildiği, bu nedenle adayların “geçici kimlik kartı” ile de sınava girebilecekleri duyuruldu.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı bildirildi.

YGS’ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı kaydedilen duyuruda, “2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi ile sınava girebilecekler. bilgisi paylaşıldı.


Nasıl Başvuru Yapabileceğiniz ile ilgili tüm detaylar Aşağıdaki linkte;

Yeni Kimlik Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır? SSS Yanıtları!

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart mı? 2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart

 

Referandumda Öğrenciler Nasıl Oy Kullanacak, Okuduğum Şehirde Nasıl Oy Kullanırım?

2017 YGS Sınavı için Yeni Kimlik Kartı Şart

 


YGS 2017 Sınav Giriş Yeri Sorgulama Nasıl Yapılır?


Yeni Kimlik Başvuru Takibi Nasıl Yapılır? Kimlik Kartım Neden Gelmedi?