TeknoTalk

2018’de Yeşil Teknoloji Artık Her Yerde Olacak, Yeşil Devrim

2018’de Yeşil Teknoloji Artık Her Yerde Olacak.

Yeşil devrimin ayak sesleri iyiden iyiye kendini hissettiriyor. Green Tech – Yeşil Teknoloji hayatımızın her alanında yerini alacak. 2017 ile birlikte büyük bir ivme kazanan yeşil teknoloji 2018’in en önemli konusu olacak.2018’de Yeşil Teknoloji Artık Her Yerde Olacak

Gerçek şu ki 2017 temiz enerji – yenilenebilir enerji teknolojileri eşi benzeri görülmemiş bir şekilde ivme kazandı. Birden çok otomobil üreticisi aralarında Tesla Model 3′ünde bulunduğu bir biri ardına EV – tamamen elektrikle çalışan modellerini duyurdu. Öyle ki bu konuda öncü olan şirket, güneş panelinin daha az çirkin olmasını sağlayacak bir tür ev fotovoltaik panel olan Solar Roof için ön siparişler almaya bile başladı.

İklim değişikliği sorunları hali hazırda yaşanmaya devam ederken; bir çok ülkede ulusal ve yerel yönetimler (ABD başkanı Donald Trump’ın bu alandaki düşmanca tutumlarına rağmen) daha fazla yenilenebilir enerji ve fosil yakıtlı otomobillerin bitmesi yönünde baskı altına alınmış durumda.

Seçilmiş yetkililer ve halk, daha az gazla çalışan otomobiller ve kömür santralleri, tamamen elektrikle çalışan otomobiller, EV’ler, güneş panelleri ve rüzgar türbinleri istiyor.

Tüm bu taleplerin sağlanması sağlınız, cüzdanınız ve çevremiz açısında büyük fayda saylacak. Bu sayede büyük enerji ve petrol şirketlerine olan bağımlılık giderek azalacak.

Tüketicilerin, şirketlerden ve hükümetlerden beklentileri bu yönde arttıkça 2018’in bize sunması gereken çok şey olacak. Temiz otomobil, Temiz Ev, Bu temiz evlere enerji sağlayacak Enerji Pilleri, Pil Saklama Yedekleri ve daha fazlası gibi.

Siyaset Bu Alanda Nasıl Yaşayacağımızı Tayin Etmeye Devam Ediyor

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump ülkesinin Paris İklim anlaşmasındaki imzasını geri çekerek, kongreyi denetleyen Cumhuriyetçilerden bir çoğu kömür ve petrolü, yenilenebilir enerji yerine tercih etmeye devam etti. Bilim dünyasının atmosferik CO2 seviyeleri artık geri dönülmez noktalara ulaştığını söylemesine rağmen bu durum geçerli oldu.

Ancak dünyanın geri kalan kısmı ileriye doğru ilerlemeye devam ediyor. Trump’ın bu politikalarına karşı “Make our Planet Great Again” girişimi bunların birincisi; İngiltere’nin fosil yakıtlı otomobillerin satışını 2040‘a kadar tamamen yasaklanmış olacağını açıklaması da bu yönde atılmış bir diğer adım olarak dikkat çekiyor.

Bu alanda öncülerde ve Fransızlar tarafında oldukça kötü kirletilen başkentlerden biri olan Paris; 2030 varmadan benzin, gaz ve dizel yakıtlı otomobillerin satışını daha erken yasaklayabileceğini ilan etti.

Dünyanın diğer tarafındaki Çin ise kötü hava koşullarından oluşan sis sorunlarını azaltmak için 2017 yılında belki de rekor sayılacak rüzgar ve güneş enerjisi projeleri kurdu ve 2018 sonrası için bu konuda büyük planları var. Çin’in; 2030 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 20’sinin güneşten veya rüzgardan elde edilmesini ve 2020’ye kadar da 560 milyar dolara yatırım yapmak gibi bir isteği var.

Çin CO2 Karbon Dioksit üretimi ile dünyanın en büyük kirleticisi durumda. Tüm bu projeler hayata geçtiği vakit; küresel CO2 seviyelerini hafifletmekle kalmayıp yeşil teknolojiyi dünya çapında daha ucuza dönüştürmeyi de sağlayabilir.

Hükümetlerin bu yöndeki eylemleri ve planları, sadece hava ve gürültü kirliliğini değil, hayatınız üzerinde pozitif anlamda potansiyel etkiyede sahip. Öyle ki Mercedes, Honda, GM ve Volkswagen gibi büyük otomobil markalarının birçoğu dünya çapında araç satıyor ve bir çok ülke üreticileri daha verimli araçlar üretmeye zorluyor.

2018’de Yeşil Ulaşım için Daha Fazla Seçeneğiniz Olacak

Böylece, 2018’de, eklenti hibrid seçenekleri genişletildiğinde ve EV’ler her zamankinden daha popüler hale geldiğinde; yeşil ulaşım için her zamankinden daha fazla seçeneğiniz olacak.

Tesla bu alanda neredeyse rakipsiz ve tek alternatifken, şimdi seçenekler arasında Chevy Bolt, Nissan Leaf, Avrupa’da yaşayanlar içinse Renault Zoe gibi farklı markaların farklı modelleri yer alıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren ise VW e-Golf, Jaguar i-Pace gibi otomobillerinde bu alternatifler arasında yer alacak.

Güneş Panelli Yeni Ev

Bu arada evler için kullanılan güneş panelleri, dünya çapında gigawatt seviyelerinde güneş enerjisi kullanan üretim tesisleri kurulması nedeniyle hızla ucuzluyor. Bu anlamda bir birlerini etkileyen bir domino etkisi gözlemlemek mümkün.

Üretim maliyetleri ile birlikte fiyatlar düşüyor, EV panelleri ve onlar için tasarlanan yedek ev pil bataryalarının fiyatlarıda ucuzluyor.

Kısaca çatınızdaki güneş panellerinin fiyatları son bir kaç yılda neredeyse dörtte bir oranına gerilediğini, güneş panelleri ve pillerinin bir çok insan için çok daha iyi bir alternatif seçenek haline geldiğini söyleyebiliriz.

Elbette ülkelerin politikaları bu ilerlemeyi daha da zorlayabilir. Amerika’nın bu alandaki standartlarını belirleyen kuruluşu FTC benzeri kurumlar, diğer ülkelerde de benzerileri; bu sektördeki fiyatların etkin bir biçinde yükselmesine de neden olabilir. Benzeri şekilde yenilenebilir enerji üzerindeki özendirici vergi indirimleri kaldırılarak bu iş siyaseten biraz daha zorlanabilir.

Sebebi her ne olursa olsun 2017 yılında ivme kazanan yenilenebilir enerji – yeşil enerji 2018’de hayatımızın her alanında karşımıza daha fazla çıkacak. 2018’de Yeşil Teknoloji Artık Her Yerde Olacak, Yeşil Devrim tüm siyasi zorlamalara rağmen engellenemeyecek.


2018’de Yeşil Teknoloji Artık Her Yerde Olacak

– 2018’de Yeşil Teknoloji Artık Her Yerde Olacak

Exit mobile version