Sosyal Medya

Genel

4G İhalesi İptal Edilebilir!

4G ihalesinin gerçekleştirileceği 26 Mayıs tarihi beklenirken, Gümrük ve Ticaret Bakanı'nın söylediklerine göre bu ihalenin iptal edilmesi tartışılıyor.

Ülkemizde 4G ihalesinin gerçekleştirileceği 26 Mayıs tarihi beklenirken, Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın söylediklerine göre bu ihalenin iptal edilmesi tartışılıyor.

Sizlerin de hatırlayacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada 4G yerine biraz daha bekleyip 5G teknolojisine yatırım yapmanın daha mantıklı olacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanının bu açıklamasından sonra Türk Telekom 5G’ye hazır olduğu ve Turkcell’de 5G hazırlıkları kapsamında NGMN (Next Generation Mobile Networks) çatısı altında Türkiye’yi temsil ettiklerini açıklamışlardı.

Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan 4G ihalesinin ne olacağı ise herkes tarafından merak ediliyordu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, 4G ihalesinin hükümet tarafından değerlendirildiği söyleyerek “3G ve 4G arasında büyük bir fark var. Fakat 5G’yi gördükten sonra bu fark detay olarak kalacak” dedi.

Nurettin Canikli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4G açıklaması hakkında “Cumhurbaşkanı’nın sözleri talimat niteliğinde. Kendisi yarı başkandır, yürütmenin başıdır. Söylediklerini önemsemeliyiz” dedi.

Bakana 26 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan ihalenin ne olacağı sorulduğunda ise “Şu anda konu tartışılıyor. Biz de değerlendiriyoruz elbette, hükümetimiz de değerlendiriyor. Yakında netleşir” dedi.