Sosyal Medya

Genel

4G İhalesi Seçim Sonrasına Ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 4G çıkışının ardından iptal edildi mi edilecek mi tartışlamalarının yaşandığı 4G ihalesi, 3 ay sonraya ertelendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı 4G çıkışının ardından iptal edildi mi edilecek mi tartışlamalarının yaşandığı 4G ihalesi, 3 ay sonraya ertelendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Nisan 2015 akşamı düzenlenen Türk Telekom’un 175. kuruluş yıldönümü yemeğinde yaptığı 4G konuşması, son 1 aydır ülkemizdeki en önemli teknoloji konularından biri olmuştu.

Dün yayınlanan Tolga Cem Küçükyılmaz’ın özel yazısında da belirttiğimiz gibi 4G ihalesinin erteleneceği haberi, bugün resmi olarak duyuruldu.

4G İhalesi Sandıktan Sonra!

Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) Başkanı Musa Savaş’ın sosyal paylaşım sitesinden yazdığı mesajda “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan 4G ihalesi üç ay sonraya ertelendi.” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yerli üreticilerinde desteklediği, asgari değeri 2 milyon doların üzerinde olan ihalenin ertelenme fikrinin arkasında ise yerli üretime destek var.

Erteleme isteğinin ana sebebi 4G / LTE alt yapısında kullanılacak cihazların, yerli üreticilerden temin edilmesi.
Bakalım önümüzdeki döneme ertelenen 4G ihalesi, tekrar bir erteleme daha alacak mı? Yerli üreticilerin geliştirdiği baz istasyonları yeni ihaleye yetişecek mi? Hepsinin cevabını merakla bekliyoruz.