Sosyal Medya

Genel

ABD’nin İstanbul Yasağı’nı THY Doğruladı, Uçaklarda Elektronik Cihaz?

ABD'nin İstanbul Yasağı, ABD'de Uçuşlarındaki Elektronik Cihaz Yasağı DETAYLARI, Peki Şimdi Ne Olacak? Uçaklarda Elektronik Cihazlar?

ABD’nin İstanbul Uçuşlarındaki Yasağı, THY Yasağı Doğruladı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın yasakları bitmek bilmiyor. Aralarında İstanbul’un da bulunduğu 8 Ülkedeki 10 Havaalanından ABD’ye doğrudan uçuşlarda şok edici bir yasak getirildi.

ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklara binecek olan yolcular, bugünden itibaren uçağa, boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak. Hurriyet‘te yer alan habere göre;

ABD’nin İstanbul Yasağı ’nı doğrulayan THY, şu açıklamayı yaptı:

“ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır.”

Söz konusu yasakta, dünya genelindeki 10 uluslararası havalimanından ABD’ye yapılan direkt uçuşları kapsadığı açıklandı.

ABD’nin İstanbul Uçuşlarında Elektronik Cihaz Yasağı Kapsamı Nedir?

İstanbul’dan ABD’ye direkt uçuş yapan uçaklara binecek yolcuların, dizüstü ve tablet bilgisayarların yanı sıra kamera ve DVD oynatıcı gibi elektronik cihazları kabine almaları yasaklandı.

  Bagaja Verilmesi Yasak mı?

Bu cihazlar bagaja verilmesi şart. Tıbbi cihazların ise bu uygulamanın dışında tutulduğu belirtildi.

 

ABD'nin İstanbul Yasağı

ABD’nin İstanbul Yasağı Kapsamında;

YOLCULAR YASAK KAPSAMINDAKİ CİHAZLARI NASIL TAŞIYACAK?

Yolcu, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazlarını kapalı olarak bavuluna koyacak. Bavul kontuarda teslim edildikten sonra havalimanı güvenliğinden geçirilecek.

ABD aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülkeden yapılan seferlerde yetkilendirdiği güvenlik şirketlerinden özel hizmet alıyor. Bu şirketler, havalimanındaki güvenlikten uçağa gönderilen bagajı tekrar x-ray cihazından geçiriyor. Sonrasında da uçağın kargo bölümüne yükleniyor.

Bu nedenle ABD’de yolcu bavullarının çalınma oranının yüksek olduğu göz önüne alırsak, mümkünse elektronik cihaz götürmemek te fayda var.

ABD’nin Elektronik Cihaz Yasağı Kapsamına Alınan Diğer Ülkeler

  • Kahire (Mısır)
  • Amman (Ürdün)
  • Kazablanka (Fas)
  • Doha (Katar)
  • Riyad ve Cidde (Suudi arabistan)
  • Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emrilikleri)
  • Kuveyt kenti (Kuveyt)