Sosyal Medya

Genel

Açıköğretim’de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi Başladı

Açıköğretim'de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi Resmen Başladı. Kararı Üniversite senatosu onayladı. Yürürlüğe girdi. 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürür.

Açıköğretim Sistemi Değişikliği AÜ Senatosunca Onaylandı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi kapsamındaki sınavların değerlendirilmesinde değişikliğe gidildiği bildirildi.

Açıköğretim’de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi – Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 18 Mart’ta aldığı karar gereğince 2016-2017 öğretim yılından itibaren AÜ Açıköğretim Sistemi’ndeki iktisat ve işletme fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, çoktan seçmeli 5 seçenekli test tipi sorularda, 4 yanlışın bir doğru cevabı eksiltmesi, AÜ Senatosunca karara bağlandı.

Öğrencilerin sınavı değerlendirilirken doğru cevapların sayısından, yanlışların sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puan olacak.

Açıköğretim’de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi

YÖK’ün açıklamasındaki yeni sistem, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce uygulanan sınav sistemleriyle aynı olacak. İşletme, iktisat fakültelerinde okuyan öğrenciler test usulü sınav olduklarından ötürü artık 4 yanlış bir doğruyu eksiltecek.

Açıköğretim'de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi

Karar verildi! Açıköğretim’de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi Resmen Başladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.

Açıköğretim'de Dört Yanlış Bir Doğru Dönemi

YENİ GÜNCEL HABERLER E-KAMPÜS’TE

Anadolu Üniversitesi gerek temel öğrenme materyali olan kitaplarda gerekse destek materyali olarak https://ekampus.anadolu.edu.tr içinde yer alan kaynaklarda sürekli güncelleme yapmaktadır. Bu anlamda gelişen teknolojinin sunduğu bütün imkânlar seferber edilerek Türkiye’nin en büyük e-öğrenme platformu siz öğrencilerimiz için hizmet vermektedir. Öğrenci başarısının artırılması için sürdürülebilir projeler geliştirilmeye devam edecektir.

Öğrencilerimizin Açıköğretim bürolarından teslim aldıkları güncellenmiş kitaplar ve https://ekampus.anadolu.edu.tr adresi dışında herhangi bir kaynaktan yararlanmamalarını önemle hatırlatırız. Kurum dışı kaynakların güncel olmayacağı ve mağduriyetlere neden olacağının bilinmesi gerekmektedir.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Açık Öğretim Fakültesi’nde sınav tarihleri 26 Kasım’da başlıyor, 28 Mayıs 2017 tarihinde sınavlar bitiyor. Açık Öğretim Fakültesi sınav tarihlerini kendi sitesinde duyurdu, sınavların ne zaman başlayacağını açıkladı. Buna göre:

  • Güz Dönemi Ara Sınavı 26 – 27 Kasım 2016
  • Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 – 15 Ocak 2017
  • Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 – 16 Nisan 2017
  • Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 – 28 Mayıs 2017
  • 2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017