Sosyal Medya

Donanım

Adaptör ve Dönüştürücüye Son ! Yeni USB-C to HDMI Kablosuna Hazır Olun!

Adaptör ve Dönüştürücüye Son ! Yeni USB-C to HDMI Kablosuna Hazır Olun!

HDMI Alt Mode ile birçok cihazı dongle ve adaptör olmadan bağlayabilirsiniz.

 
HDMI bügün HDMI görüntü aktarım desteği olan yeni nesil USB-C kablolarını tanıttı.

Bir çok cihaz artık USB-C port desteği ile birlikte satılıyor. Bugün HDMI ve USB teknolojilerinden birlikte yararlanmanın önemli bir başka yolu daha ortaya çıktı.

Bu yeni method’un adı HDMI Alt Mode.

Kablo üreticileri Tv veya mönitörlerdeki HDMI portuna dizüstü bilgisayarlarınız veya telefonunuz gibi USB-C portu destekleyen diğer cihazlarınızı doğrudan bağlamanızı sağlayacak USB-C to HDMI kablolarını duyurdu. Teknik özelliklerine bakılırsa arada ne bir ek dongle ne de bir adaptör var.

Oldukça basit bir ucunda USB-C var diğer tarafından ise HDMI portu.

HDMI 1.4b’den HDMI 2.0b’ya kadar destekliyor. Bunun anlamı 4K Video,3D,HDMI-CEC ve Audio Return Channel desteklenen özellikler arasında.

Ancak henüz Ultra HD 4K video ile birlikte HDR desteği için yeterli olmayacak.

HDMI’ın lisansladığı yeni ürünle birlikte tablet, akıllı telefon ve bilgisayar gibi ürünler artık bir çeviriciye ihtiyaç duymadan direkt olarak HDMi girişlere bağlanabilecek.

Adaptör Masrafına Son! 
Kullanıcıları 100 dolarlık adaptör masrafından kurtaracak olan yeni ürün şirketin açıklamasına göre eski cihazlarda çalışmayacak ve güncellemeyle kullanılamayacak.

“HDMI Alt Mode” olarak isimlendirilen ürün, HDMi 1.4b’yi destekleyecek. 4K’ya kadar çözünürlüğü destekleyen kablo, 3 boyutlu görüntü, Ses Dönüş Kanalı, HDMI Ethernet Kanalı ve Tüketici Elektroniği Kontrolü gibi özellikleri de destekliyor.

Ancak kablo, HDMI 2.2 ve daha yeni versiyonlara gereksinim duyan HDR içerikler ve 4K yayın hizmetlerini desteklemeyecek.