Sosyal Medya

Yazılım

AdBlock YouTube İçin Geçerli Değil!

Google, YouTube'da reklam atlayanların canını çok sıkacak bir düzenleme yaptı!

Google, YouTube’da reklam atlayanların canını çok sıkacak bir düzenleme yaptı!

İnternette gösterilen reklamları engellemekte kullanılan AdBlock Plus, görünüşe bakılırsa YouTube tarafından yok sayıldı.

AdBlock, web sitelerinin gelirlerini azalttığından çoğu web yayıncısı tarafından hoş karşılanmıyor. YouTube’dan neredeyse hiç kar elde etmeyen Google ise bu durumu biraz olsun düzeltmek için yeni bir çözüm bulmuş görünüyor. Twitter’da farklı kullanıcılardan gelen gönderilere göre YouTube, reklam videosunu AdBlock’a rağmen, atlama seçeneği olmaksızın oynatıyor.

Google’ın kullandığı yöntemin sadece AdBlock Plus’ı etkilemediği, benzer tüm eklentileri yok saydığı anlaşılıyor. Dahası YouTube’un reklamı atlama işlevini geri getirmek için AdBlock Plus’ı devre dışı bırakmak veya YouTube’u beyaz listeye eklemek gerekiyor.

Daha sonra yapılan bir keşifle durumun Chrome’a özel olduğu anlaşıldı. Bir tweet’e göre YouTube “uygulamasını” kaldırmak sorunu çözüyor.

Bu hamle kullanıcıların canını sıkacak olsa da içerik üreticilerini ve yayıncıları muhtemelen sevindirecek. Bugüne kadar tartışmalı bir iş olan reklam engelleme, yakın gelecekte de tartışılmaya devam edilecek gibi görünüyor.