Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Adidas,1 Milyon Çift UltraBOOST Üretmeyi Hedefliyor!

Adidas'ın Parley Ocean Plastiği Kullanılarak Üretilen ve Seri Üretimi Yapılan İlk Performans Ayakkabısı Adidas UltraBOOST Uncaged Parley!

Adidas’ın Parley Ocean Plastiği Kullanılarak Üretilen ve Seri Üretimi Yapılan İlk Performans Ayakkabısı Adidas UltraBOOST Uncaged Parley!

Adidas, 2017 Yılının Sonuna Kadar Parley Ocean Plastiği Kullanarak 1 Milyon Çift UltraBOOST Üretmeyi Hedefliyor.

Adidas ve Parley for the Oceans, beraber tasarladıkları ilk performans ürünlerini sundular. Bu ürünler, dünyanın en önemli futbol kulüplerinden Bayern Munich ve Real Madrid için formalar ile ilk UltraBOOST Uncaged Parley koşu ayakkabılarından oluşuyor.

Formalar, bu ortaklık kapsamında üretilen ilk performans tekstil ürünleri. UltraBOOST Uncaged Parley ise Parley Ocean Plastiği kullanılarak seri üretimi yapılan ilk ayakkabı. Her iki ürün de, Maldivler’in kıyı bölgelerinde gerçekleştirilen, Parley durdurma ve temizlik çalışmaları sayesinde elde edilen ve geri dönüştürülen plastik atıklardan üretildi. Bu çalışmalar ile küresel farkındalık yaratmak ve okyanuslardaki plastik kirliliği tehdidine ayrıntılı bir çözüm getirmek amaçlanıyor.

Adidas UltraBoost Uncaged Parley!

1479211172_adidas_ultraboost_uncaged_parley__2_

Toplamda 7.000 çift üretilen UltraBOOST Uncaged Parley’nin dokuma üst kısmı %95 oranında Ocean PlasticTM ve %5 oranında da geri dönüştürülmüş polyesterden oluşuyor. Üst kısmın geri kalanı, yani bağcıklar, topuk koruyucu ana malzeme, topuk dolgusu, astar sock-liner kaplama da geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildi. Ürün tasarımında ise okyanus dalgalarından esinlenildi.

adidas Group Yönetim Kurulu’nun Küresel Markalardan Sorumlu Üyesi Eric Liedtke, şöyle diyor:

“Bu, adidas ve Parley for the Oceans’ın yolculuğunda yepyeni bir aşama. Sadece geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden ayakkabı üretmeyi başarmakla kalmadık, aynı zamanda %100 okyanus kaynaklı ilk formayı da ürettik. Yaptıklarımız bu kadarla da kalmayacak. 2017 yılında, Parley Ocean Plastiğini kullanarak bir milyon çift ayakkabı üreteceğiz. En büyük amacımız ise kullanılmamış plastiği tedarik zincirimizden çıkartmak.”

adidas’ın 2017 hedefi, Parley Global Clean-up Network aracılığı ile kıyı bölgelerinden toplanarak geri dönüştürülen en az 11 milyon şişenin, elit performans giysilerine dönüştürülmesi anlamına geliyor. Bu plan, markanın ürünlerinde sürdürülebilir malzemelerin kullanımını daha da arttırma ve uzun vadede denizlerde plastik kirliliği döngüsünü sonlandırmayı amaçlayan Parley A.I.R. Stratejisinin (Uzak dur, Engel ol ve Yeniden tasarla) uygulanması ile ekoloji dostu yenilikler yapmayı, endüstri standardı haline getirme taahhüdünün bir parçasını oluşturuyor.

Parley for the Oceans Kurucusu Cyrill Gutsch ise şu yorumu yaptı:

“Bu noktada, konu sadece farkındalığı arttırmak değil. Önemli olan, harekete geçmek ve plastik kirliliği döngüsünü bütünüyle sonlandırabilecek stratejiler uygulamak. Ekolojik yenilikçilik açık bir oyun sahası. Okyanus Plastiğinden yapılan formaların ve UltraBOOST Uncaged adidas x Parley ayakkabılarının piyasaya çıkışı ile birlikte, her tüketiciyi, oyuncuyu, takımı ve taraftarı Parley A.I.R. kapsamında kendi etkisine sahip çıkmaya ve bu hareket içindeki rolünü belirlemeye davet ediyoruz.”

UltraBOOST Uncaged Parley Satış Fiyatı?

UltraBOOST Uncaged Parley, 16 Kasım itibariyle, Türkiye’de sadece 50 adet olmak üzere, adidas Beyoğlu, adidas İstinye Park Mağazaları’nda ve 290 Square Meters İstanbul Mağazasında, 784 TL’lik fiyatıyla satışa sunuluyor.

facebook.com/adidasRunningTR adresini ziyaret ederek ya da twitter.com/adidasTR ve instagram.com/adidas.turkiye sayfalarını takip ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

Adidas’ın insan eli değmeden ürettiği Futurecraft M.F.G