Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

‘Adil Kullanım Kotası’ AKK Hız’ı Değişiyor

 

İnternet kullanıcıların baş belası olan AKK yani adil kullanım kotasında önemli bir değişikliğe gidiliyor, Kota Aşımı sonrasındaki internet hızında değişiklik öngörülüyor!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK;

Kullanıcılar bilindiği gibi sınırsız internet aldatmacası ile satılan internet paketlerinin bir kotaya bağlı olması durumunu ifade eden AKK yani Adil Kullanım Kotası üzerinde değişiklik bekliyor. BTK bu konuda değişiklik öngören çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Adil kullanım kotası dolduktan sonra internet paketindeki hızı 20 Mbps olan bir kullanıcının internet hızı otomatik olarak 3 Mbps’e düşürülüyor. Bu kural internet hızınız ne kadar olursa olsun geçerli.

57b53e8a0f2544272ca008af
BTK’nın yeni düzenlemesi ile söz konusu düşürülen AKK hızı 3 Mbps seviyesinden 5 Mbps’e çıkarması bekleniyor.

Yeni AKK hızı 5 Mbps olacak

Kullanıcının beklentilerine ilk etapta kısmi karşılık verilecek gibi görünüyor zira kotalarda de değişiklik bekleyen kullanıcılar için hızlarda yapılacak bu değişiklik kötünün iyisi gibi olacak.

57b53e8a0f2544272ca008ab

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan ise ;

bu konuda bir düzenleme yapacaklarını belirterek, “Tüketici taleplerini dikkate alacağız. Operatörleri, hızı artırmaya davet ediyorum. Adil kullanım kotası makul seviyelere çekilecek” dedi.
Sayan, operatörlerin uygulamaya temkinli yaklaştığını ve sınırı artırmak istemediklerini belirtti. Sektör yetkilileri de uygulamanın yeni yatırım anlamına geldiğini ve hız artışının sıkıntı doğurabileceğini savundu.
Tüketici talepleri ve altyapıya uyumlu düzenleme yaparak kamuoyu görüşüne açacaklarını kaydeden Sayan, kotanın kaldırılmasının şimdilik mümkün olmadığını söyledi.