Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Akıllı Telefonlarla Uyumlu Akıllı Stetoskop

Akıllı Stetoskop, Eko, 21. yüzyıl için akıllı telefonlarla uyumlu bir stetoskop! Doktorların teşhis koymasını kolaylaştıracak iOS ve Android

Eko, 21. yüzyıl için akıllı telefonlarla uyumlu bir stetoskop!

Akıllı Stetoskop doktorların teşhis ve tanı koyma konusunda işlerini kolaylaştıracak. Teknoloji neden 200 yıllık bir cihazı değiştirmesin.

Herhangi bir hastane veya acil bakım merkezine gittiğinizde doktorların boynuna asılı stetoskop görürsünüz. Doktorlar tarafından kalbi ve akciğerleri dinlemek için kullanılan bu cihazlar, ilk olarak 200 yıl önce Fransız Rene Laennec tarafından keşfedildi. O zamandan beri de temelerin önemli değişiklikler olmadı. Analog bir cihaz için oldukça uzun bir süre.

Analog çağda sıkışmış kalmış bir cihaz olsa da kesinlikle denenmiş ve test edilmiş bir cihaz olduğu kesin. Ancak Eko Device‘ın kurucusu Jason Bellet bu cihaz üzerinde geliştirebilecek çok alan olduğunu düşünüyor. Henüz doktorların hastalarını teşhis etmesinde yüksek teknoloji ürünü bir elin henüz olmadığını söylüyor.

Doktorların büyük bir çoğunluğu normal ve patolojik kalp sesleri arasındaki farkı belirlemek için oldukça büyük bir mücadele veriyor. Özellikle bir çok hastalığın belirtilerindeki ortak sesleri algılamakta yüzde 80’lere varan hatalar yapılmakta.

200 yıllık bu analog yuvarlağın 21. yüzyıla ayak uydurması için akıllı stetoskop yapma fikri işte bu eksiklikten doğuyor.

Smart stethoscope yani akıllı stetoskop doktorlara karar sürecinde yardımcı olacak.

300 dolarlık Eko akıllı stetoskop, kalp ve ciğer seslerini 40 kat arttırıp bunları kayıt edebiliyor. Bu sayede doktorların işlerini kolaylaştırıyor.

Hem dijital hemde analog kullanım moduyla doktor isterlerse klasik yöntemde de kullanabilir.

İşin güzel yanı kayıt ettiği verileri eş zamanlı çalışan bir akıllı telefon ilede paylaşabiliyor. iOS ve Android destekli akıllı telefonlarla uyumlu akıllı stetoskop verileri güvenli ve özel şifreli bir şekilde bulut platformuna da gönderebiliyor.

Tıbbi verileriniz bulut platformunda şifreli kayıt edilebiliyor.

“Cihaz tarafından kaydedilmiş veya uygulamaya girilmiş olsun, tüm hasta bilgileri, Eko’nun güvenli Amazon AWS bulut veritabanında şifrelenip saklanır. “

Pediatri, kardiyoloji, pulmonoloji ve kronik hastalık yönetimi gibi farklı departmanlarda kullanılır ve cihaz FDA tarafından onaylanmış. Bu cihaz sertifikaların alınması tam 18 ay sürmüş.

Akıllı Stetoskop neden ülkemizde yaygınlaşmasın!

Amerika’da yaklaşık 400 kurumda kullanılıyor. Bizim doktorlarımız neden kullanmasın!

Fiyatı ?

199 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. 299$ sürümüde var.

 

ekodeviceshop