Sosyal Medya

Mobil

Akıllı Telefon Fiyatları Çıldırmak Üzere, Yeni Özellikler Fiyatları Yükseltti

Akıllı Telefon Fiyatları Çıldırmak Üzere, Giderek Artıyor, Yeni Özellikler Cep Yakıyor. OLED EKRAN akıllı telefon fiyatlarını yükseltti.

Akıllı Telefon Fiyatları Giderek Artıyor, Fiyatlar Delirmek Üzere.

Akıllı Telefon Fiyatları Çıldırmak Üzere, Giderek Artıyor, Yakında Fiyatlar daha da UÇACAK.

Son 10 yılda herhangi bir telefon mağazasına girdiğinizde makul bir şekilde yeni bir iPhone için bile yaklaşık 200 $ ödemeyi düşünebilirdiniz. Ancak o güzel günler maalesef bitti.

12 Eylül’de resmi olarak tanıtılması beklenen yeni iPhone 8 fiyatlarının 1000$ ile 1200$ civarında başlangıç fiyatı ile satılacak olması tüketiciyi kara kara düşündürmeye başlattı bile. Söz konusu fiyat mevcut iPhone 7’nin yutdışı fiyatlarıyla ki bu fiyatın 649$ olduğunu düşündüğünüzde neredeyse iki katına denk gelmesi bekleniyor.

Bana göre Apple’ın artan maliyetlerinden daha şaşırtıcı olanı ise;

Apple’ın bu konuda yalnız olmadığı. Samsung’un geçtiğimiz ay piyasaya sunduğu 64 GB Galaxy Note 8 için 930 Dolar gibi bir fiyat talep etmesi de benzer bir durumun sonucu olarak görülüyor. Samsung OLED panelleri, kavisli ekranları kendisi üretmesine rağmen 930$ gibi bir fiyat belirledi. Hatırlatmak gerekirse Galaxy Note 8 Türkiye satış fiyatı 4.999 TL olarak açıklandı.

Haliyle mevcut trendi belirleyen iki büyük akıllı telefon üreticisi akıllı telefon fiyatlarını el birliği ile yükseltmeye başladı bile. Bunu hissediyor musunuz bilemiyorum.

Akıllı Telefon Fiyatları Çıldırmak Üzere, Fiyatlar Giderek Artıyor

Akıllı telefon fiyatlarının hızla yükselmesi benim görenler veya görmek istemeyenlere bir şeyi daha hatırlatmak istiyorum. 2007 yılında yeni iPhone 500$ satış fiyatı ile sunulduğunda bu rakamın oldukça pahalı olduğunu söyleyenler bir hayli fazlaydı. Bunlardan biri de Microsoft CEO’su Steve Ballmer’dı.

 

Eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, iPhone’un piyasaya sürülmesinden sonra yaptığı açıklamada, “iPhone’un önemli bir pazar payı elde etme şansı yok” demiş. “Bu, 500 $ ‘lık sübvansiyonlu bir kalemdir.” olduğu ifade etmişti.

Bu süspansiyon konusunda da haklılık payı vardı. Zira Amerikan Operatör şirketleri bu bedellerin bir bölümünü kullanıcıları için karşılıyorlardı. Ancak Başta Verizon olmak üzere bir çok Operatör şirketi 2 yıl önce bu süspansiyonlara son verme kararı aldı. T-Mobile’da benzer bir şekilde değişikliğe gitti.

Kullanıcı için 199$’a alınabilen asıl fiyatı 500 dolar iPhone’un sonu demek oldu.

Şimdi ise durum nasıl? Akıllı Telefon Fiyatları Neden Yükseliyor?

New York Times, Wall Street Journal, ve CNBC gibi bir çok büyük medya kuruluşu yeni iPhone için 1000 Dolar gibi fiyatları yazamaya başladı bile.

Tarihsel olarak baktığımızda  akıllı telefonların süspansiyonlarının karşılanmasının son bulduğu bu dönemlerde görülen fiyat artışlarının bir anlamda istikrarlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor. Eklenen her özellik için katmerli olarak cebinizden fazlasının çıkacağının kötü bir habercisi.

Çünkü akıllı telefon pazarının büyük bölümünü elinde bulunduran iki oyuncu Apple ve Samsung OLED ekranları bahane ederek ciddi fiyat artışı yapıyor. Diğerleri de bundan geri kalmayacaktır. yani Akıllı Telefon Fiyatları Giderek Artıyor, Yakında Fiyatlar UÇACAK bu kesin.

Hayatınızda en önemli ihtiyaçlar listesinde sevsenizde sevmesenizde artık akıllı telefonlar resmi olarak yer alıyor. Geçmişle kıyasla yüksek fiyatlı diyebileceğiniz Essential Phone 700$, Xiaomi MiMix2 500$, dogee Mix 170$ gibi daha ucuz modeller var. Özellikleri ne derece sizin ihtiyacınızı karşılar o tartışılır. Daha kötü kamera özellikleri vs.

Peki yeni telefonlarda 1.000 $ fiyatta Teknoloji Devi Şirketlerin haklı oldukları anlamına mı geliyor?

Artık Akıllı Telefonların üst düzey bir bilgisayara dönüştüğünü düşünürsek evet. Temelde ALO demek için yani Telefonunuzun kilidini açmak için; kesinlikle en iyi kameraya, en hızlı işlemciye veya yüz tanıma teknolojisi gibi yeni özelliklere sahip olmanız gerekmiyor ancak; genellikle daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tüm bu özelliklere artık daha ciddi paralar ödemek zorunda kalacağız.

Sonuçta kullanırken üzüntü duyacağınız bir cihaz için hak etmeyen yüksek fiyatlar ödemektense daha iyisi için bu yükselen rakamları ödemek bence de mantıklı. Elbette bütçeniz ve cebiniz daha fazla yanacak. Öyle bir Noktadayız ki artık akıllı telefon fiyatlarında ciddi artışları göreceğiz. Hemde Çok Yakında …
 


Akıllı Telefon Fiyatları Çıldırmak Üzere