Sosyal Medya

Android

Android 7.0 Nugat Final Sürümü Bugün Yayımlandı!

Android 7.0 Nugat Final Sürümü Bugün Çıktı!

Google önümüzdeki bir kaç hafta içinde Nexus cihazları ve Pixel C ile yeni işletim sistemini sunacağını duyurdu.

Görmeye alıştığımız şekilde Google yeni çıkaracağı Nexus cihazları ile birlikte yenilediği Android sürümlerini de bültenlerinde yer veriyor. Ancak Şirket bu geleneği bu yıl kırıyor.

Android 7.0 Nuga bugün itibari ile güncelleme olarak tüm kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda.

Güncelleştirmeyi Hangi Cihazlar Kullanabilir?

Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus 6, Nexus 9 ve Pixel C tabletler. Ayrıca Nexus Player set-top box ve General Mobile 4G Android One akıllı telefonu.

Eğer Mayıs ayında çıkan stabil beta versiyon Android 7.0 open Beta kullanıyorsanız artık bugün itibari ile final sürümünü yükleyebilirsiniz.

Yeni işletim sisteminde en büyük değişiklikler hiç şüphesiz yeni bildirim değişiklikleri be multi-tasking modu.

Bildirimler artık uygulamalara göre gruplandırılmış durumda.

Multi-tasking özelliği sayesinde ise iOS 9 ‘da olduğu gibi yanyana iki uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Muhtemelen Pixel C tabletlerde bu özellik çok daha faydalı olacak. Yine de özellik akıllı telefonlarda da çalışıyor.

Multi_Window_6P

Ayrıca Android Nugat 7.0 size çok daha kolay kişiselleştirme imkanı sunuyor olacak. hızlı ayarlar menüsü artık kişiselleştirme ile ilgili çok daha fazla ayarı barındırıyor olacak.

 

 

Doze Modu!!

phone_dozeAndroid Marshmallow ile geçen yıl tanıtılan enerji tasarruf tedbirlerinin alındığı mod olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce sadece ekran kilitli iken tasarruf modu devreye girerken şimdi sırt çantanızda taşınırken bile kendini devreye alacak kadar akıllı çalışıyor.

Mevcut Nexus cihazlar çok daha hızlı güncellemeleri alabilecek.

72 yeni Emoji !!!

New_Emoji

 

 

Google Engadget