Sosyal Medya

Android

Android M’in Bu Özelliği, Galaxy S6’yı Üzecek

Android M ile birlikte gelecek olan bu önemli yenilik, Galaxy S6 sahiplerini hiç de mutlu etmeyecek!

Android M ile birlikte gelecek olan bu önemli yenilik, Galaxy S6 sahiplerini hiç de mutlu etmeyecek!

Samsung’un Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleri için tüketicilerin en büyük sıkıntısı, bu yeni nesil cihazların artırılabilir hafızayı desteklemiyor olmasıydı. Oysa ki Koreli dev, bundan önce SD kart desteğinden hiç vazgeçmemiş ve neredeyse tüm telefonlarında bir bellek kartı girişine yer vermişti. Google ise, bu konuda her zaman katı bir tutum sergileyerek Nexus cihazlar için asla SD kart desteğine sıcak bakmadı.

Android platformu genel olarak hiçbir zaman harici depolama seçeneklerine yeterince destek vermedi. Google, microSD kartların daha yavaş çalıştığı gibi bahanelerin ardına sığınarak bu konuya gereken hassasiyeti göstermedi.

Ama şimdi Google, yeni nesil mobil işletim sistemi Android M ile birlikte geliştirilmiş bir harici depolama desteği sunarak, SD kart üzerine uygulama kurulabilmesini sağlayacak. Böylelikle çok düşük dahili depolama alanına sahip cihazlarda microSD kart ek “dahili depolama alanı” olarak kabul edilerek, uygulama kurulumunda karşılaşılacak yetersiz disk alanı gibi problemler ortadan kalkacak.

İşte bu noktada, Samsung kullanıcılarının sinirlenmesine haz vermek lazım. Samsung telefon kullanıcıları yıllardır bellek kartına uygulama kurmayı beklerken bu özellik hiç gelmedi. Ama şimdi, Samsung bellek kartı girişini “sildiği” an Google’dan bu desteğin gelmesi, gerçekten de ilginç bir durum. Bakalım Google’ın kararı, Samsung’un yeni Galaxy telefonlarında eski göz ağrısına, yani bellek kartı girişine dönmesi için yeterli olacak mı?