Sosyal Medya

Mobil

Android ve Windows İçin Apple Maps Geliyor!

Apple'ın ilk çıkışı başarısız olan fakat sonradan beğenilen harita uygulaması Apple Maps, çok yakında Android ve Windows için yayınlanabilir.

Apple’ın ilk çıkışı başarısız olan fakat sonradan beğenilen harita uygulaması Apple Maps, çok yakında Android ve Windows için yayınlanabilir.

Bir süredir yoğun olarak harita çalışmaları yapan Apple’ın, sokaklarda gezen araçlarının haritalar için çalıştığı, kısa süre önce ortaya çıkmıştı.

Bugün ise Apple Maps için çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Söylenenlere göre Apple Maps, çok yakında Android ve Windows için yayınlanabilir.

Yeni bir iş ilanı, yeni bir iddia

Apple Insider kaynağı tarafından paylaşılanlara göre Apple, Maps JavaScript Engineer arıyor. Bu durumun sonucu olarak Apple Maps, ilk olarak Web’te yayınlanacak deniliyor.

Web’e ek olarak uygulamanın Android ve Windows işletim sistemlerine geleceği ve Apple’ın Google ve Nokia ile çok ciddi bir rekabet içerisine gireceği iddia ediliyor.

Apple Maps, rekabet için Android ve Windows’a gelebilir

Apple Maps’in web üzerinden sunulması olası görünse de, bugüne kadar Android ve Windows için hiç uygulama yayınlamayan şirketin bundan sonra yayınlaması pek kolay görünmüyor. Yine de Apple’ın Google Maps ve Here Maps ile rekabet için, bu yolu tercih etmesi ihtimali var.

Şu an için Apple Maps’in Android, Windows ve web için yayınlanacağı ya da yayınlansa bile ne zaman geleceği bilinmiyor. Bakalım Apple, Google Maps ve Here Maps rekabeti için Apple Maps uygulamasını Android ve Windows’a getirecek mi?