Sosyal Medya

Android

Android’e Daha Fazla “Seçim Hakkı” Geliyor!

Yeni ortaya çıkan bu bilgiler, Android'de başına buyruk davranan uygulamaların sonunu getirebilir!

Yeni ortaya çıkan bu bilgiler, Android’de başına buyruk davranan uygulamaların sonunu getirebilir!

Yeni raporlara göre Google, mobil kullanıcılarına hangi uygulamaların hangi bilgilere erişebileceğini yönetmeleri için daha çok işlev sunacak.

Financial Review’un isminin açıklanmasını istemediği kaynaklarına göre Google, uygulamaların nelere erişebileceği konusunda kullanıcılara daha fazla kontrol sunmaya, başka bir deyişle daha fazla seçim hakkı vermeye hazırlanıyor. Erişimin açılıp kapatılabileceği şeyler arasında fotoğraflar, kişiler ve konumun olabileceği düşünülüyor. Bu yenilikle ilgili bir duyurunun Google’ın bu ay San Francisco’da düzenleyeceği geliştirici konferansında yapılması bekleniyor.

Google, bu değişiklikle mobil hizmetlerinin çekiciliğini artırmak istiyor. Gartner’a göre Android’in 2014’teki pazar payı yüzde 81, iOS’un pazar payı ise yüzde 15 idi. Ancak dünyanın belirli bölgelerinde Android’in üzerinde bir baskı kurulmuş durumda. Kantar Worldpanel ComTech’e göre Google’ın mobil platformu, Avrupa’nın en büyük beş ülkesinde ilk çeyrekte, önceki yıla göre yüzde 72’den yüzde 69’a gerilemiş durumda. Kantar’ın bilgilerine göre iOS, aynı dönemde pazar payını yüzde 18,6’dan yüzde 20,3’e yükseltmiş bulunuyor.