Sosyal Medya

iPhone

App Store indirilme sayısı 100 Milyarı Geçti

App Store indirilme sayısı 100 Milyarı Geçti. Apple'ın kullanıcı sayısına ışık tutacak bir veri olarak görülebilir. Dünya genelinde 100 milyar

WWDC etkinliğinde önemli bilgiler kullanıcılarla paylaşıldı. Bunlardan birisi ise App Store’da gerçekleştirilen indirilme işlemlerinin sayısı.

Apple’ın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği etkinliği WWDC 15, beraberinde bir çok yenilikle birlikte son buldu. iOS 9, Watch OS 2, OS X El Capitan ve Beats Music gibi yenilikler duyuran Apple tabi ki istatistik verileri paylaşmayı da ihmal etmedi.

Etkinliğin açılışını yapan Tim Cook her sene olduğu gibi geleneği bozmadı ve 7 yıl önce kullanıma açılan App Store’un indirilme rakamlarını duyurdu.

app-store-100-milyar

App Store 100 Milyar İndirilme Rakamını Aştı!

Apple’ın CEO’su Tim Cook tarafından açıklanan verilere göre kullanıma açıldığı 7 senelik zaman dilimi boyunca 100 Milyarı aşkın indirme işlemi gerçekleşti. Ayrıca Apple’ın 2007’den bu zamana kadar geliştiricilere 30 milyar dolar ödediği de söylendi.

Tim Cook’un ardından sahneye çıkan kidemli başkan yardımcısı Craig Federighi ise OS X 10.10 Yosemite’ye dair bazı bilgiler paylaştı.

os-x-yosemite-080615

Kıdemli başkan yardımcısı tanıtıldığı 8 aylık süreç zarfında Mac kullanıcıların yüzde 55’inin Yosemite’ye geçtiğini belirtilirken, aynı süre zarfında Windows 8.1’e geçen kullanıcı sayısının ise sadece yüzde 7’lik bir dilim olduğunu vurguladı.