Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple Akıllı Yüzük Patentini Aldı!

Yenilikçi ürünleriyle yıllardır kullanıcıları heyecanlandıran Apple, akıllı yüzük ile karşımızda.

Yenilikçi ürünleriyle yıllardır kullanıcıları heyecanlandıran Apple, akıllı yüzük ile karşımızda.

Hayatımıza o kadar çok akıllı cihaz girdi ki artık böyle olağan üstü haberleri bile normal bir şekilde karşılıyoruz. Steve Jobs’un başlattığı bu akıllı cihaz çılgınlığı gün geçtikçe devam ediyor. İlk başta telefonlar daha sonra tablet ve saatler derken hayatımızda akıllı cihaz çokluğu dikkat çekiyor. Sadece bu cihazlar değil bunların yanında dronelar, sanal gerçeklik gözlükleri gibi teknolojik aletlerde artık çok yaygın olarak kullanılıyor.

Bu işleri başlatan firma olan Apple çok daha farklı bir proje ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 3-4 sene gibi bir süre içerisinde akıllı yüzükler satılmaya başlanacak. Evet yanlış duymadınız Apple akıllı yüzüğün patentini aldı.

iring-1

iRing yada Apple Ring olarak adlandırılacağı düşünülen cihazın üzerinde dokunmatik bir panel ve sensorlar bulunacak. Kamera ve minik bir ekranın da bulunacağı cihazın patenti Amerika Patent Ofisi’nden alındı. Şuan sadece çizimlerle yetiniyoruz ancak böyle büyük bir haberin yakında prototipleri ve videoları çıkacaktır.

iring-3

Cihaz iletişimden daha çok kontrol üzerine düşünülmüş olarak gözüküyor. Telefon ile Apple TV, iPad ve iPhone kontrolü sağlanacak gibi gözüküyor. Aynı zamanda sağlık bilgilerine de erişim sağlanabilecek.

iring-5

Cihazın üzerinde mikrofon bulunacak olması Siri kullanımının olacağını gösteriyor. Kamera ise ne işe yarayacak bilinmiyor. Ancak aklımıza çok güzel şeylerin gelmesine yol açmıyor. Ancak kullanıma göre güzel işlemler içinde kullanılacaktır.

iring-4

Sonuç olarak asrın teknoloji olmayabilir ancak düşünüldüğü zaman etkileyici bir ürün olacağı kesin. İlerleyen zamanlarda prototiplerini ve detaylarını göreceğiz.