Sosyal Medya

Genel

Apple: Amazon’a Fazla Güvenmeyin!

Apple: Amazon'a Fazla Güvenmeyin! Amazon'da Satılan Mac Şarj Cihazları ve Kabloların Yüzde 90'ı Sahte çıkıyor.

Apple: Amazon’da Satılan Mac Şarj Cihazları ve Kabloların % 90’ı Sahte

Mac şarj cihazlarının orijinal olup olmadığına dikkat edin. Online pazarlarda ‘Orijinal ‘ olarak satılan sahte Mac şarj cihazları ve kabloları ile dolu olduğunu bir sır değil. Ama bazen bu sahte Apple ürünleri Amazon gibi online satış yapan firmaları zor durumlara sokabiliyor. Apple, sahte Mac aksesuarları için Mobile Star LLC’ye, patentli Apple ürünlerini ürettiği için marka ihlali davası açtı. Amazon ise  şirketin temin üreticisini suçladı. Raporlar.

s-aolcdn

Teknoloji devi Apple, markasının yasadışı kullanılmasına ek olarak, Mobile Star LLC’nin güvenlik düzenlemelerinden geçmemiş, tüketiciler için tehlike teşkil eden sahte Mac aksesuarlarının piyasaya sürüldüğünü bildirdi. Söz konusu ürünlerin, üçüncü parti satıcılar tarafından değil, doğrudan Amazon tarafından satıldığı, ancak Apple’ın  bağımsız satıcı ile durumunun daha kötü olduğu bildirildi.

sahte apple şarj aleti

Bu tür aksesuarların, ‘Orijinal’ olarak satılmasının, markalarına zarar verdiğini belirten Apple, ilgili firma tarafından üretilen sahte ürünlerin imhasını, bu ürünleri üretmek ve satmaktan dolayı Mobile Star LLC ‘den 2 milyon dolarlık tazminat talebinde bulundu.

Apple, sahte ürünlerin satılmaması için gerekli tedbirleri alırken, Amazon raflarında bulunan sahte ürünleri raflarından indirdi.  Ardından “Sahte ürünlere sıfır tolerans” adıyla bir bildiri yayınladı.

Tnw