Sosyal Medya

iPhone

Apple, Çin Pazarında Kan Kaybediyor!

Uzun zamandır Çin'de başı çeken Apple, liderliğini kaptırmış durumda! Dünyanın en büyük pazarı konumunda olan Çin, birçok firma için büyük önem taşıyor.

Uzun zamandır Çin’de başı çeken Apple, liderliğini kaptırmış durumda! Dünyanın en büyük pazarı konumunda olan Çin, birçok firma için büyük önem taşıyor.

Apple’ın belki de en büyük rekabet yaşadığı akıllı telefon pazarı Çin’de bulunuyor. Zira özellikle Çinli firmalar, ithal ürün olan Apple’ın iPhone modellerine karşı büyük çalışmalar gerçekleştiriyor. Anlaşılan o ki bu çalışmalar neticesinde Çinli firmalar, Apple’ı Çin pazarında 3. sıraya itmeyi başarmış.

Apple, Çin pazarında 3. sıraya geriledi!

Apple’ın Çin pazarında 2014 son çeyreğinden, 2015 2. çeyreğine kadar sürdürdüğü liderliği, 2015 3. çeyrek sonrasında Xiaomi firmasına geçmiş oldu. Üstelik Apple, sadece Xiaomi’nin gerisinde değil, Çin pazarı kapsamında Huawei’nin de gerisine düşerek üçüncülüğe gerilemiş durumda.

news_1-apple-cin-iphone-satislari-iphone-ve-xiaomi-2015-sdn

Çin pazarında devam eden sıkı akıllı telefon rekabetinde satışların %15,9’luk bölümünü elde etmeyi başaran Xiaomi, böylelikle Apple’ın liderliği devralmayı başarmış. Hemen ardında ise %15,7 paydası ile Huawei yükselişe geçerken Apple, %12,2 oranına düşerek, ancak 3. sıraya tutunabilmeyi başarabilmiş.

Apple gelirleri artmaya devam ediyor!

Her ne kadar Apple, uzun süredir devam eden Çin akıllı telefon piyasasını iPhone ile elinden kaçırmış olsa da, aynı durum genel anlamda Apple’ın gelirlerini kötü yönde etkilemiş değil. Zira açıklanan raporlarda yer alan bilgilere göre Apple, Çin pazarında sahip olduğu %12,2’lik paydası ile gelirlerini %112 arttırmayı başarmış.

news_2-apple-cin-iphone-satislari-iphone-ve-xiaomi-2015-sdn-1438715082

Gelirleri artarken, genel satış liderliğini Xiaomi’ye kaptıran Apple ile ilgili gösterilen neden ise, Eylül ayında tanıtılacak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus öncesi kullanıcıların, iPhone 6 almak yerine beklemeyi tercih etmeleri olarak açıklanıyor. Zira Apple tarafından iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin yanı sıra iPhone 6c söylentileri, kullanıcılarda büyük merak uyandırmış oldu.

Yapılan tahminler ise yılın son çeyreğinde Apple’ın, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle yeniden Çin pazarında lider konuma yükseleceği şeklinde oluyor.