Sosyal Medya

iPhone

Apple, EasyPay Ödeme Sistemi Türkiye’de!

EasyPay, Apple Store üzerinde alışverişi kolaylaştıran ödeme sistemi Türkiye’de kullanıma sunuldu.

Apple, ürün ve hizmetlerini ülkemizde kullanıma sunarak, Türkiye pazarına vermiş olduğu önemi her geçen gün kanıtlıyor. Bu cümlenin ardından Apple Music nerede peki? diye soran okurlarımızın olduğunu biliyoruz. Ancak Apple Music’in Türkiye’de kullanıma henüz sunulmamasının sebebi müzik dağıtıcıları ile anlaşılamamış olmasından kaynaklanıyor.

Yeni ürünlerini en geç 1 ay içerisinde Türkiye pazarındaki kullanıcıları ile buluşturan Apple, şimdi de EasyPay servisini kullanıma sundu. Apple Store’da kullanılan EasyPay, isminden de anlaşılacağı gibi kolay ödeme yönetemi olarak karşımıza çıkıyor.

Apple EasyPay nedir? Nasıl kullanılır?

Apple EasyPay, Apple Store’da kolayca alışveriş yapmanıza yarayan bir sistem. Apple Store mağazadan satın almak istediğiniz ürünün barkodunu Apple Store iOS uygulamasına okutarak ister TouchID ile isterseniz de AppleID şifrenizi girerek ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve ürünü kolayca satın alabilirsiniz.

Apple Store’dan EasyPay ile alışveriş yaptığınızda kasada sıra bekleme ödeme işlemi için nakit veya kredi kartı ayarlama derdinden kurtulabilirsiniz. EasyPay ile Apple Store’dan ürün aldıktan sonra ben bunu aldım EasyPay ile ödedim diyerek mağazadan ayrılabilirsiniz. Çünkü sistem sizin ödeme yaptığınızı otomatik olarak Apple Store çalışanlarına bildiriyor ve bu sayede kimseye hesap vermeden mağazayı terk edebiliyorsunuz.

easypay-turkiye

ApplePay ödeme sisteminin henüz anavatanı Amerika’da bile yaygınlaşmaması ve sistemin tam oturmamasından dolayı ülkemizde kullanıma sunulmadığını düşünüyoruz. Apple’ın, ApplePay ödeme sistemini tam anlamıyla bir düzene soktuktan sonra Türkiye’de de kullanıma sunmasını bekliyoruz.