Sosyal Medya

Donanım

Apple HomeKit için Apple Tv Şart mı?

Ancak güncellenen sitede Apple HomeKit yeni nesil cihazlarının özelliklerinden tam olarak yararlanmak için bir Apple TV'ye ihtiyacınız olduğu da açıkladı.

 

Apple HomeKit yeni nesil cihazlarını kullanmak için uygulama ayarlarının nasıl yapılacağını bu gün resmi sitesinden yayınladı.

Ancak güncellenen sitede Apple HomeKit yeni nesil cihazlarının özelliklerinden tam olarak yararlanmak için bir Apple TV’ye ihtiyacınız olduğu da açıkladı.

Böylece Apple HomeKit için Apple Tv Şart ! Doğrulandı.

Güncellenen sayfa da HomeKit özellikli cihazlara ile nasıl iletişim kurulacağı ve nasıl yapılandırılacağı, Siri komutları ve  kurulum işleminin nasıl yapılacağı gibi bilgiler de içermekte.

Yine aynı sayfada ilginç bir not yer aldı. Bu nota göre “Apple Tv HomeKit donanım için merkezi hub rolünü üstelecek ve uzaktan HomeKit cihazlarına erişmek istiyorsanız, bir Apple TV sahibi olmanız gerekmektedir. ” denildi.

Apple_Tv_yeni

Eğer yazılım sürümü 7.0 veya üstü bir Apple TV (Apple Tv 3. nesil veya üstü) ‘niz varsa iOS cihaz kullanarak HomeKit uyumlu cihazları kontrol edebilirsiniz.

Şimdi bu yeni zorunluluk HomeKit ürünlerini telefonlarından kontrol etmeyi bekleyen meraklıları ve HomeKit ürünlerinin satışını ne derece etkileyecek göreceğiz.