Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Apple ‘ın Yeni Rakipleri Sony ve Microsoft!

Piyasaya 9 Eylül’de çıkması beklenen yeni Apple TV, oyun piyasasının devleri Microsoft ve Sony’e rakip olmaya hazırlanıyor.

Piyasaya 9 Eylül’de çıkması beklenen yeni Apple TV, oyun piyasasının devleri Microsoft ve Sony’e rakip olmaya hazırlanıyor.

The Telegraph’ta yayınlanan habere göre Apple, Sony ve Microsoft’a rakip olmak için tasarlanan ve ileri oyun özelliklerine sahip olduğu belirtilen yeni Apple TV ile iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Uzak Doğu’da Apple için üretim yapan şirketlere yakın kaynaklar da Apple TV’nin yeni versiyonunun Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One konsollarına rakip olacak gelişmiş bir kumandası olacağını ayrıca haptik dokunmatik sensörlere sahip kumandanın oynayan kişilerin parmaklarıyla uyguladığı güce duyarlı olacağı ifade ediyor.

Silikon Vadisi kaynakları, Apple’ın işlemci gücünün gelişmiş grafiklerin kullanımı için önemli derecede geliştirildiğini ve bu nedenle, şu an ABD’de 69 dolara satılan cihazın yeni versiyonunda fiyatın daha yüksek olacağını ifade ediyor.

Yeni Apple TV, 9 Eylül’de San Fransisco’da yapılacak etkinlikte tanıtılabilir. Etkinlikte aynı zamanda iPhone ve şirketin Google ve Amazon’un benzer hizmetleriyle rekabet eden sesli kumanda yazılımı Siri’deki iyileştirmeleri duyurması da bekleniyor. Siri’de yapılacak güncellemeyle Apple TV sahiplerinin televizyonlarını sesleriyle kumanda edebilecek.

Yıllık 40 milyar dolarlık bir büyüklüğü olan küresel oyun pazarının, Apple için açık bir hedef olduğu ortadaydı. Apple, iPhone sayesinde mobil oyun piyasasında zaten güçlü bir konumda bulunuyor ve oyun geliştiriciler için cazip bir ortam yaratıyor. Apple daha önce de oyun pazarına girmeye çalışmış ancak başarılı olamamıştı. 1990’ların ortalarnda Japon oyuncak geliştiricisi Bandai ile birlikte geliştirdiği Pippin oyun konsolu, piyasada önemli bir etki yaratmamıştı.