Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple Kendi Grafik işlemcilerini Üretmeye Başlıyor, Dışa Bağımlılığını Azaltıyor

Apple Kendi Grafik işlemcilerini Üretmeye Başlıyor,Dışa Bağımlılığını Azaltıyor. Apple iPhone 8'de kendi grafik işlemcilerini kullanacak.

Apple, iPhone 8’de Kendi Grafik İşlemcisini Kullanmak İstiyor!

Apple Kendi Grafik işlemcilerini Üreterek, Dışa Bağımlılığını Azaltıyor! Apple iPhone 8’de kendi grafik işlemcilerini kullanmak istiyor.

Apple kendi grafik işlemcisini inşa etmeye başladı.Teknoloji devi mevcut iPhone ve iPad için kendi mobil işlemcilerini zaten üretip kullanıyordu. Yavaş yavaş kendi grafik yongalarını hazırlamaya da odaklanıyor.

Bugün İngiltere merkezli Imagination Technologies tarafından yapılan açıklamayla, Apple’ın önümüzdeki iki yıl içerisinde Imagination Technologies’le çalışmayı bırakacağı ortaya çıktı. Mevcut iPad ve iPhone’lardaki PowerVR grafik işlemcileri  bu Britanya merkezli Imagination Technologies firması geliştiriyordu.

Financial Times’ın haberine göre geçtiğimiz yıl Imagination Technologies’i satın almayı düşünen Apple, ilerleyen dönemlerde bu kararından vazgeçti. Apple’ın Imagination Technologies şirketinin yüzde 8 hissesine zaten sahip. İleriye dönük planları tamamen kendi grafik işlemcisine odaklanmış görünüyor.

Apple Kendi Grafik işlemcilerini Üretmeye Başlıyor, Dışa Bağımlılığını Azaltıyor

Ayrıca Reuters, Pazartesi günü erken duyurunun yayınlanmasından bu yana hisse değerinin yüzde 70’in üzerine düştüğünü bildirdi.

Britanyalı şirket içinse bu karar gerçekten de çok can sıkıcı zira Apple’ın patentlerini ihlal etmeden grafik işlemci üretmeye devam etmesi oldukça zor.

İngiltere merkezli üretici, Apple ile “alternatif ticari düzenlemeler” hakkında henüz görüşme yapılmadığını da belirtti; bu nedenle, iki şirket sonunda işleri düzeltip yeni bir lisans anlaşması imzalarsa şaşırmayın.

Apple grafik işleci konusundaki dışa bağımlılığını azaltmak için önemli adımı atmış bulunuyor.

on Imagination Technologies