Sosyal Medya

Genel

Apple Store Çalışanları, Davayı Kaybetti!

Apple'a aşağılayıcı güvenlik aramaları nedeniyle, Apple Store çalışanları tarafından açılan dava sonuçlandı.

Apple’a aşağılayıcı güvenlik aramaları nedeniyle, Apple Store çalışanları tarafından açılan dava sonuçlandı.

Apple Store çalışanları, Apple’ın utanç verici ve aşağılayıcı politikalar uyguladığı gerekçesiyle 2013 yılında açtığı dava neticelendi. Francisco federal mahkemesi tarafından verilen kararda Apple’ın çalışanlara herhangi bir tazminat ödenmesine gerek görülmediği açıklandı.

San Francisco’daki 52 Apple Store mağazasında eski ve yeni 12.400 çalışanı kapsayan davada, Apple çalışanları vardiya değişimleri ya da yemek molalarında moral bozucu ve aşağılayıcı güvenlik aramaları sırasında geçen 10-15 dakikalık süre için ücret ödenmesini talep etti.

Apple Store çalışanları tarafından verilen bir ifadede çanta aramalarının müşterilerin gözü önünde yapıldığı ve bu durumun bizleri suçlu gibi gösterdiği; bir başka ifade de ise bu uygulamanın hakaret ve küçük düşürücü bir politika edildiğinden söz ediliyor.

Ancak mahkeme Apple’ın sırt çantası ya da bir poşetle işyerine gelen çalışanlara, arama sürecince geçen 10-15 dakikalık dilim için herhangi bir ücret ödemesine gerek görülmediğini bildirdi.

Eğer dava çalışanlar lehine sonuçlansaydı Apple 60 milyon dolara kadar tazminat ödemek zorunda kalacaktı. Apple Store çalışanları mahkeme kararından dolayı hayal kırıklığı yaşarken, davacıların avukatı Lee Shalov Francisco federal mahkemesi tarafından verilen kararı temyize götüreceklerini ifade etti.