Sosyal Medya

Donanım

Apple TV İçin Oyun Kumandası

Apple TV, yalnızca bir film izleme platformu olma işlevinin çok ötesine geçti ve aynı zamanda bir oyun konsolu haline geldi.

Apple TV, yalnızca bir film izleme platformu olma işlevinin çok ötesine geçti ve aynı zamanda bir oyun konsolu haline geldi.

App Store’un gelmesiyle birlikte yüzlerce farklı oyuna ev sahipliği yapan ve Guitar Hero gibi yeni nesil konsollara gelecek olan oyunların da bulunduğu Apple TV için bir de oyun kumandası tanıtıldı. SteelSeries tarafından üretilen Nimbus adlı kumanda şık tasarımı, kolay kullanımı ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor.

Apple TV’nin ilk oyun kumandası olma özelliğine sahip Nimbus, iPhone için geliştirilen yardımcı uygulamasıyla bir arada çalışıyor. Uygulama aracılığıyla Apple TV’deki en popüler oyunlar hızlıca bularak indirilebiliyor ve ayrıca kumandaya güncellemeler yüklenerek devamlı olarak yeni özellikler kazanması sağlanıyor. Apple TV de dahil olmak üzere tüm iOS cihazlarda yer alan birçok oyun Nimbus ile oynanabiliyor. Üst tarafında basınca duyarlı tetiklerin yer aldığı kumanda tek şarjla 40 saatin üzerinde oyun süresi sunuyor ve lightning şarj girişi ile hızlıca şarj edilebiliyor. Menü tuşu ile oyun oynarken ana menüye dönmeyi kolaylaştırıyor. Ekim ayının sonlarında Apple TV ile aynı anda piyasaya sürülecek olan Nimbus’un Apple Store fiziki ve online mağazalarından 49 dolara satın alınabileceği ifade ediliyor.