Sosyal Medya

Otomobil

Apple ve BMW Ortaklığında Son Durum!

Apple'ın, elektrikli araba projesi Apple Car ile ilgili BMW ile görüşmelerine dair yeni bilgiler gelmeye başladı. Gelen bilgilere göre ise Apple, BMW ile bir işbirliği peşinde!

Apple’ın, elektrikli araba projesi Apple Car ile ilgili BMW ile görüşmelerine dair yeni bilgiler gelmeye başladı. Gelen bilgilere göre ise Apple, BMW ile bir işbirliği peşinde!

Kısa bir süre önce, Apple Car ile ilgili yaşanacak bir gelişmenin BMW ve Apple ortaklığı kapsamında gerçekleşebileceği bilgileri gelmişti. Apple ve BMW arasında yapılmış olan bir görüşme iddiaları, Almanya’dan gelen habere göre ciddi anlamda devam ediyor. Zira Apple, BMW i3 benzeri bir elektrikli Apple Car aracını oluşturmanın peşinde…

Apple, BMW ile ortaklık kurma peşinde olabilir!

Başarılı Alman otomobil üreticilerinden olan BMW, son olarak Tesla’nın önderliğinde ilerleyen elektrikli araba sektörüne adım atmayı tercih etmiş ve ülkemizde de aktif satışına başlanan BMW i3 gibi elektrikli araçlar üretme yoluna gitmişti. Aynı dönemlerde Apple ile ilgili gelen bilgiler de, Apple’ın da elektrikli araba sektörüne adım atma peşinde olduğu yönündeydi.

Bir süre önce gelen Apple’ın CEO görevindeki Tim Cook’un, Alman otomobil üreticisi BMW ile elektrikli araba kapsamında görüşmeler yaptığı iddialarına şimdi ise doğrudan Almanya’nın içinden gelen bilgiler eklendi. Aktarılan bilgilere göre Tim Cook’un, BMW yöneticileri ile görüşmeleri ciddi anlamda hız kazanmış!

Apple Car, BMW i3 modeli gibi olabilir!

news_1-bmw-i3-apple-ve-bmw-apple-car-icin-ortakliga-gidebilir-2015

BMW’nin içinden geldiği söylenen Reuters kaynaklarına göre Tim Cook, tıpkı BMW i3 gibi bir elektrikli Apple Car için ortaklaşa bir proje oluşturmayı düşünüyor. Ancak şu an için BMW’nin böyle bir ortak proje içinde yer almaya gönülsüz olduğu dile getiriliyor. Zira aktarılan bilgilere göre BMW, elektrikli araba yoluna i3 ve benzeri modelleri ile tek başına devam etmek istiyor. Buna karşın öyle görünüyor ki Apple, BMW’nin otomobil alanındaki tecrübesinden istifade etmekte kararlı…

Apple Car için Mühendis Alımları Devam Ediyor!

Tüm Cook’un BMW ile görüşmeleri süredursun Apple, Titan kod isimli Apple Car projesi kapsamında Tesla, Ford ve General Motors’ta çalışmış deneyimli mühendisleri bünyesine katıyor.

Anlaşılan o ki Apple, ciddi anlamda elektrikli otomobil sektörünün geleceğini parlak görüyor. Aksi halde Apple gibi bir firmanın, yabancı olduğu bir sektör için başka bir firma ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirmesi, pek alışılageldik bir durum olarak görülmüyor.

Son olarak Apple’ın, Apple Car için bu denli hızlı adımlar atmaya çalışmasının altında yatan sebep olarak ise Titan projesinin, 2020 yılında gerçekleştirileceği de yine iddia edilenler arasında yer alıyor.