Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple Watch Mac Kilidini Açmıyorsa Yapılması Gerekenler!

Apple Watch Mac Kilidini Açmıyorsa Yapılması Gerekenler!

Apple MacOs Sierra ile birlikte, Apple Watch kullanıcılarının şifre girmeden Mac bilgisayarların açılmasını sağlayan bir özellik sunmuştu. Bu özellik çalışmıyorsa neler yapmak gerekir?

Öncelikle bu özelliğin çalışması için elimizdeki donanımların uygun olaması gerekiyor. Apple’a göre Oto kilit özelliğini kullanmanız için öncelikle 2013 veya sonrası bir Macintosh gerekiyor.

Eğer 2013 sonrası bir Macintosh’unuz varsa kontrol etmeniz gereken bir diğer konu ise iCloud hesabında iki aşamalı kimlik koruma (Two-Factor Authentication) seçeneğinin etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Bu hesap Mac ve Watch ile ilişkilendirilmiş olması gerekiyor.

Ayarlar için Apple sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Temel Ayarlar

1- Mac’in sol üst köşede bulunan Apple Logosuna tıkladıktan sonra Sistem tercihlerine giriyoruz. (İsterseniz Dock üzerinden de girebilirsiniz. )

01-sistem-tercihleri

2- Güvenlik ve Gizlilik seçeneğine iconuna tıklayarak devam edelim.

02-guvenlik-ve-gizlilik

3-Genel menüsü altında bulunan “Apple Watch’unuzun Mac’inizin kilidini açmasına izin verin” seçeneğini işeretleyerek Apple ID parolanızı giriniz. Diğer yönergeleri takip ediniz.

03-genel

4- Otomatik Kilit  Açma özelliğini kullanmanız için (Two-Factor Authentication) İki aşamalı doğrulama açık olmalıdır. Buradan Aktif edebilirsiniz.

5- Sistem Tercihlerinde bulunan Genel menüsüsü kullanarak “Bu Mac ile iCloud aygıtlarım arasında Handoff’a izin ver” seçeneğini işaretleyiniz.

04-handoff

6- Sistem Tercihlerinde bulunan iCloud menüsüne girerek Mac’ime Dön seçeneğini aktifleştiriniz.

Bu ayarlardan sonra, Kilitli Mac’inize Apple Watch ile yakın mesafede durduğunuzda kilit otomatik olarak kaldırılacaktır.

Problem Çözme

Bu ayarları yapmanıza rağmen hala bir sonuç alamadıysanız, yapmanız gereken işlemleri kısaca şöyle.

1- Genel olarak tüm cihazları yeniden başlatmak bu vakaların çoğunda çözüm sağlaya bilir. Cihazlarınızı yeniden başlatın. Başlattıktan sonra Mac ve telefonda 1 defaya mahsus oturumu kendiniz açın.

2- Telefonunuzun Bluetooth’unu 30 sn boyunca kapalı tutun. Otomatik kiliti açmayı deneyin. Eğer açıldıysa, Bluetooth özelliğini tekrar aktif ederek sorun olup olmadığını kontrol edin.

3- Mac ve Apple Watch arasında mesafeyi ayarlamayı deneyin. Düşük pil olduğunda mesafe sorun yaratabiliyor.

4-  Bu özellikleri desteklemeyen eski bir Mac kullanıyorsanız, Apple destekli 3.parti bir Wifi kartı 802.11 ile sorununuza çözüm bulabilirsiniz.  Amazon