Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple Watch’ı da Parçaladılar!

Apple Watch'un pil kapasitesi sadece 205 mAh.


İşte Apple Watch’ın Pili. iFixit ekibi, hiç vakit kaybetmedi ve Apple Watch’ı da parça parça etti!

Apple’ın akıllı saati Apple Watch nihayet kullanıcılara ulaşmaya başladı ve tabii ki, piyasaya çıkan her popüler cihaz gibi, iFixit ekibinden de kaçamadı.

Apple Watch hakkındaki en büyük endişe, pilin dayanma süresiydi. Gün boyunca şarjın dayanmayacağı ve kullanıcıların gün içinde sık sık şarj kullanmak zorunda kalacağı beklentisi, kullanıcı adaylarını ürkütüyordu.

Saat hakkında en çok merak edilen konu pil kapasitesi olunca, iFixit hiç vakit kaybetmeden saati parçalarına ayırdı ve tabii ki pilini de incelemeye aldı. Sökülen saatlerden çıkan pillerin, Android Watch saatlerde kullanılan pillerin ortalama kapasitesinin yarısı kadar olduğu anlaşıldı.

Sony‘nin SmartWatch 3‘ünde kullanılan pil 420 mAh, Samsung Gear Live‘ın pili 400 mAh. Ancak Apple Watch‘un pil kapasitesi sadece 205 mAh.

Yüksek fiyatına rağmen cihazda son derece düşük kapasiteli pil kullanması herkesi şaşırtırken, Apple pil ömrü konusunda sık sık açıklama yapmaktan geri kalmıyor. Ancak tüm bu açıklamalara rağmen, Apple Watch kullanıcılarının pil ömründen fazla bir şey beklememelerinde yarar var…