Sosyal Medya

iPhone

Apple’dan Çok Tartışılan Wi-Fi Assist Özelliği ile ilgili Açıklama!

Apple'dan Çok Tartışılan Wi-Fi Assist Özelliği ile ilgili Açıklama!

Apple Wi-Fi Assist Özelliği ile ilgili olarak gelen eleştiriler  sonrası konu ile ilgili bugün bir destek sayfası yayınladı.

Kullanıcıların kendi telefon faturalarında iOS 9 güncellemesi sonra aşırı gelen veri kullanım faturalarından sonra varsayılan olarak açık gelen Wi-Fi Assist Özelliği çok eleştiri almıştı.

Apple sessizce bu özelliğin nasıl kullanıldığını açıklamak için hafta sonu bir destek sayfası yayınladı.

Ben yine de herşeyin benim kontrolüm altında olması isteyenlerdenim. Wi-Fi Assist’i Kapalı tutmaya devam edin.

İşte Apple’dan Wi-Fi Assist Özelliği için Destek Sayfası.

Wi-Fi Yardımı nasıl çalışır?

Wi-Fi Yardımı’yla, Wi-Fi bağlantınız zayıf olsa bile İnternet’e bağlı kalabilirsiniz. Örneğin, zayıf bir Wi-Fi bağlantısıyla Safari kullanıyorsanız ve bir web sayfası yüklenmezse Wi-Fi Yardımı etkinleştirilir ve otomatik olarak hücresel bağlantıya geçer, böylece web sayfası yüklenmeye devam eder. Wi-Fi Yardımı’nı Safari, Apple Music, Mail, Harita ve daha fazla uygulamayla kullanabilirsiniz.

Wi-Fi Yardımı etkinleştirildiğinde aygıtınızdaki durum çubuğunda hücresel veri simgesini görürsünüz.

Wi-Fi bağlantınız zayıf olduğunda hücresel bağlantı üzerinden İnternet’e bağlı kalacağınız için daha fazla hücresel veri kullanabilirsiniz. Çoğu kullanıcı için kullanılan verinin önceki kullanıma göre küçük bir miktar fazla olması beklenir. Veri kullanımıyla ilgili sorularınız varsa hücresel verinizi yönetme hakkında daha fazla bilgi alın veya Apple Destek bölümüne ulaşın.

Wi-Fi Yardımı’nı açma veya kapatma

Wi-Fi Yardımı varsayılan ayar olarak etkindir. Wi-Fi bağlantınız zayıf olduğunda iOS aygıtınızın İnternet’e bağlı kalmasını istemiyorsanız Wi-Fi Yardımı’nı devre dışı bırakabilirsiniz. Ayarlar > Hücresel’e gidin. Ardından Wi-Fi Yardımı’na gidin ve dokunun.

Apple Tr Destek   Apple US Support

 

https://www.teknotalk.com/ios-9-wi-fi-assist-ozelligi-cep-telefonu-faturalarini-kabartacak-40225/