Sosyal Medya

Android

Akıllı Telefonlara Araba Modu, Car Mode Geliyor

Akıllı Telefonlara Araba Modu, Car Mode Geliyor! Teknoloji devlerinden bu yönde bir istek Amerikan Hükümetinden geldi. DETAYLAR!

Akıllı telefonlarda  Uçak Modundan sonra araba modu yani Car Mode Geliyor!

Akıllı Telefonlara Araba Modu, Car Mode Geliyor! Teknoloji devlerinden bu yönde bir istek Amerikan Hükümetinden geldi. DETAYLAR!

Otomobil kullanırken akıllı telefonlarımız ile oynamayı seven araç sürücüleri dünyanın heryerinde var.Araç kullanırken telefonların kullanılması nedeniyle yaşanan kazaların her geçen gün artması nedeniyle teknoloji devleri ve hükümetler radikal bir çözüm üzerinde çalışmalara başladı.

Akıllı telefonlarda bulunan ‘uçak modu’ndan esinlenilen bu çalışma kapsamında cihazlarda ‘araba modu’ seçeneğine de yer verilecek.

Akıllı Telefonlara Araba Modu, Car Mode Geliyor

 

New York Times’ta yer alan iddiaya göre, ABD’li yetkililer Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerine bu yöndeki taleplerini iletti.

Aynı habere göre, bu özellikte şoförün araç kullanırken telefonunu kullanmasını kısıtlayacak önlemler yer alacak.

İddiaya göre, ‘araç modu’ aktif olan telefon kullanıcısının video izlemesine, haber okumasına ve mesaj yazmasına izin vermeyecek.

Geçtiğimiz yıl yaşanan trafik kazaları geçen yıla oranla yüzde 7.1 artarak son 50 yılın en yüksek rakamına ulaşmıştı.

ntv’nin haberine göre 2015 yılında Car Mode for Galaxy özelliğini duyuran Samsung, kullanıcılarının sesli komutlarla, araba kullanırken telefonlarını da kullanabilmelerine olanak sağlamıştı.

Samsung’un tanıttığı Car Mode for Galaxy aslında Google ve Apple’ın Android Auto ve CarPlay’ine çokça benzeyen bir sistem. Mesajlaşma, navigasyon ve müzik gibi uygulamaları arabanın dahili gösterge paneline taşıyabilen sistem, ayrıca telefon üzerinden de daha rahat kullanılabilmesi için büyük ikonlarla süslenen bir arabirim sahibi. Öte yandan elbette her şeyi yine S Voice ile de yönetmek mümkün. Tüm bunlar, özel bir Android uygulaması üzerinden gerçekleşecek.

Uçak Modu – Araba Modu – Car Mode  bu durumdan biraz farklı olarak akıllı telefona araç ile güvenli sürüş için gerekli olan özellikleri kullandıracak.

NTV