Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

ARM’den Mobil Güvenlik Sistemleri Atağı

Bilgisayar ve teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından biri olan ARM, İsrail kökenli mobil güvenli şirketi Sansa'yı satın almak için girişimlere başladı.

Bilgisayar ve teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından biri olan ARM, İsrail kökenli mobil güvenli şirketi Sansa’yı satın almak için girişimlere başladı.

Chip tasarımındaki lider firmalardan biri olan ARM’in, mobil ve bilgisayar yonga seti güvenliği konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan İsrail kökenli Sansa Security Inc. isimli şirketi satın almak girişimlere başladığı iddia edildi.

İsrail’de yayınlanan ekonomi gazetesi Calcalist tarafından da doğrulanan anlaşmaya göre, ARM, Sansa Security Inc. için 75 milyon dolar ile 85 milyon dolar arasında bir rakamı gözden çıkarmış durumda.

Hali hazırda akıllı telefon pazarındaki chip sistemlerinde %95 gibi bir paya sahip olan ARM’in, yonga setleri güvenliği konusunda uzman bir şirket olan Sansa’ı satın alarak, oluşabilecek rekabet ortamına karşı elini güçlendirmek istediği belirtiliyor.

Resmi Duyuru Birkaç Gün Sonra Yapılabilir.

Henüz bu satın alımla ilgili ARM veya Sansa Security Inc.’ten bir doğrulama gelmese de, taraflar arasındaki ufak pürüzlerin birkaç gün içerisinde giderilmesi ve resmi duyurunun yapılması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere ARM en büyük satın alımını 2004 yılında gerçekleştirmişti. ARM, chip geliştiricisi Artisan Components Inc. için tam 913 milyon dolar ödemişti.