Sosyal Medya

Genel

Artık Adobe Project Rigel Var ! Photoshop Touch Sona Erdi!

Adobe bugün yaptığı resmi açıklamayla Photoshop Touch uygulamasının gelişimini durdurduğunu açıkladı.

adobe-photoshop-touch-2

Adobe bugün yaptığı resmi açıklamayla Photoshop Touch uygulamasının gelişimini durdurduğunu açıkladı.

Onun Yerini alacak yeni uygulamasını ise Project Rigel olarak tanıttı.

Tüm uygulama geliştiricileri gibi Adobe’de mobil kullanıcılara ağırlık vermeye ve bu taraftaki pazar payını geliştirmeye çalışıyor.

Mevcut mobil uygulaması Photoshop Touch’ı 28 Mayıs tarihinde kadar markette tutacak olan Adobe, şirketin masaüstü deneyimini mobil cihazlarda sunmak istemesi ve her amaç için ayrı profesyonel çözümler sunma stratejisi doğrultusunda geride bırakıldığını açıkladı.

Bu strateji Doğrultusunda ilk ürün Project Rigel oldu.
2015’in sonuna doğru kullanıcılara sunulacak olan Project Rigel ‘in ilk tanıtım videosunda Apple iPad bünyesinde çalışma yer alıyor.

Özellikle Canon 5DS DSLR fotoğraf makinesinin 50 megapiksel çözünürlüğündeki fotoğraflarında gösterdiği yüksek performans dikkat çekici.

Project Rigel, şimdilik gösterildiği kadarıyla fotoğraflar üzerinden istenmeyen objeleri temizleyebiliyor, yerlerini değiştirebiliyor, Photoshop kullanıcılarının yakında tanıdığı “liquify” aracıyla objelerin yapısını değiştirebiliyor, köşe karartma gibi temel araçlarla geliyor ve hepsinden önemlisi yapılan değişiklikleri geriye alabiliyor.

Mobil kullanıcılar için PhotoShop Touch’a alışanlar için bu sevimsiz olsa da yeni özellikleri ile Project Rigel eskisini aratmayacağa benziyor.