Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Audi’nin Entegre Ücret Modülü HGS ve OGS Etiketini Ortadan Kaldırabilir

Audi'nin Entegre Ücret Modülü HGS ve OGS Etiketini Ortadan Kaldırabilir. Audi Aracınızın Ön Camını Kaplayan Etiketlerden kurtarıyor

Audi Arabanızın Ön Camını Kaplayan Etiketlerden ve Cihazlardan Bizleri Kurtarabilir

Audi’nin Entegre Ücret Modülü HGS ve OGS Etiketini Ortadan Kaldırabilir. Böylece aracın ön camındaki çirkin görüntü ortadan kalkabilir.

Audi, özellikle her gün ücretli yolları kullanan insanlar için hayatı kolaylaştırmak üzere. Audi, benzerleri ülkemizde olduğu gibi ücretli yolların geçiş ücretlerini tahsil etmek için kullanılan etiket veya OGS gibi cihazların yaptığı işi yapacak yeni yerleşik bir teknolojiyi Amerika’da hayata geçirdi. Audi’nin bazı modellerinde yer alacak teknoloji ön camlardaki çirki görüntüyü ortadan kaldıracak.

Integreted Toll Modüle “ITM” – Entegre Ücret Modülü 

Integreted Toll Modüle “ITM” adı erilen yeni teknoloji, dikiz aynalarının arkasına saklanmış bir “Transporder” kullanıyor. Bu yeni teknoloji Amerika’nın neredeyse tamamında yani tüm ücretli yollarla uyumlu olacak.

Audi ve Gentex iki geliştiren firma, özellikle ABD’deki ücretli kabinlerin yüzde 97,8’iyle uyumlu çalışacağını açıkladı. Bunun yanında Audi, Kanada ve Meksika’daki bazı sistemlerle de uyumlu olacağını söylüyor.

Ayrıca yeni sistemin aracın bilgi eğlence sistemi ile entegre ayarları da var.

ITM 2018’in ikinci yarısından önce muhtemelen aktif olmayacak ve sadece belirli modellerde yer alacak. Şirket hangi modellerde yer alacağını açıklamasa da paylaştığı görselde Audi A8 modeli olması en azından bu modelde olacağının bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

Aslına bakarsanız ülkemizde de HGS, OGS, KGS gibi bir çok ücretli yol ödeme karmaşasına son verecek entegre bir sistem oldukça iş yapar. Bunun tüm araçlar entegre biçimde sunulması güzel bir fikir.

Entegre Ücret Modülü Fiyatı açıklanmadı.

Engadget