Sosyal Medya

Otomobil

Audi’nin Sürücüleri Sağlıklı Tutma Planı

Audi Fitness izleyicileri  ve araç sensörleri ile kabus gibi trafikte sürücüleri daha sağlıklı tutacak ve rahatlatacak adımları hayata geçiriyor.

Lüks otomobil üreticisi Audi gelecekte sadece elektrikli araçlar yapmak gibi sürücülerini de olabildiğince sağlıklı tutmaya yardımcı olmaya çalışıyor. Audi Fit Driver asını verdiği yeni sistem sayesinde akıllı saatinizden veya fitness izleyicilerden elde ettikleri veriler ve sürüş tarzınız, hava ve trafik koşulları,solunum hızınız gibi diğer verileri analiz ederek sizi daha sağlıklı hissettirecek adımları tetiklemeyi hedefliyor.

audivvw

Örneğin stresli olduğunuz anlarda koltuk masajının tetiklenmesi, araç içi sıcaklığının ayarlanması size özel olarak tasarlanmış nefes egzersizleri videosunun oynatılması gibi.

Fit Driver ayrıca mevcut trafik akışını da analiz edip size en yakın dinlenme alanında bir kenara çekip dinlenmeni sağlamak için size bilgilendirmelerde bulunuyor.

Audi tüm bunların dışında gelecekte sürücünün sağlık durumunda ve kalp ritminde olağan dışı bir durum olduğunda “piloted emergency stop” pilot acil durdurma özelliği olabilir diyor.