Sosyal Medya

Otomobil

Avrupa Birliği VW Emisyon Skandalı için 7 Ülkeye Dava Açtı!

Avrupa Birliği VW Emisyon Skandalı için 7 Üye Ülkesini Dava Açtı. AB Komisyonu Volkswagen'in Avrupa'da da Cezalandırılmasını İstiyor!

AB, VW’in Avrupa’da da Cezalandırılmasını İstiyor!

Avrupa Birliği VW Emisyon Skandalı için 7 Üye Ülkesini Dava Açtı. AB Komisyonu Volkswagen’in Avrupa’da da Cezalandırılmasını İstiyor!

AB komisyonu VW’in Amerika’da olduğu gibi Avrupa’da hala cezalandırılmamasını içine sindiremedi! AB Komisyonu, emisyon skandalı nedeniyle aralarında Almanya ve İngiltere’nin de olduğu 7 ülkeye karşı yasal süreç başlattı.

Avrupa Birliği VW Emisyon Skandalı için 7 Ülkeye Dava Açtı!

 

Avrupa Birliği, kendi üyesi ülkelerin bazılarının emisyon testlerinde tüketicilerini aldatan Volkswagen’in hala cezalandırmamasından mutlu değil. Bu nedenle AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Volkswagen’in (VW) emisyon skandalında yasal yükümlülüklerini yerine getirmemeleri nedeniyle 7 üye ülkeye karşı AB yasal kural ihlali süreci başlatıldığı kaydedildi.

Buna göre, AB araç onay kurallarına uygun davranmamakla suçlanan Almanya, İngiltere, İspanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Lüksemburg’a karşı ihlal sürecinin ilk aşaması olarak resmi uyarı mektupları gönderildi.

AB’nin Volkswagen’i doğrudan cezalandırması mümkün değil ancak AB kuralları gereği araç üreticilerinin kurallara uyumunun denetlenmesi ilgili ülkelerin sorumluluğunda bulunuyor.

Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Litvanya’nın emisyon hilesine karşı bir yasal düzenlemesi olamamasından, Almanya, İngiltere, İspanya ve Lüksemburg, mevcut hukuki kuralları uygulamamaktan suçlanıyor. Almanya ve İngiltere, ayrıca AB Komisyonu’nun konuyla ilgili talep etmiş olduğu araç üreticilerine ilişkin bazı verileri vermemekle suçlanıyor.

Avrupa Birliği’nin, Otomobil üreticilerini ABD’deki gibi hile yazılımları yüklemelerini yasaklayan bir yasası var.

Avrupa Birliği VW Emisyon Skandalı Dava Süreci Nasıl İşleyecek!

ilk Aşamada AB’nin yasal ihlal sürecinde söz konusu 7 ülkeye uyarı mektubu gönderecek ve 7 üye ülkenin iki ay içerisinde AB Komisyonu suçlamalarına yanıt vermesi gerekiyor.

AB Komisyonu ülkelerin verdiği yanıtlardan tatmin olmazsa konuyu Avrupa Adalet Divanına taşıyabiliyor.

 Bahsettiğimiz 7 ülkenin hala VW’ye etki etmeden kendi topraklarında faaliyet göstermesine izin verdikleri görünüşte diğer üye ülkelerde ciddi hayal kırıklığı yarattı.

Özetle Volkswagen Skandalın Geçmişi !

Araştırmacılar, 2014 yılında Volkswagen otomobilleri ile yanlış bir şey buldu ve ABD Çevre Koruma Ajansı’nı ihbar etti. EPA daha sonra otomobillerde , emisyon testleri sırasında otoriteleri kandırmaya çalışan ve saklanan sinsi yazılımı keşfetti.Birkaç ay önce de, yazılım geliştiricilerinden biri federal mahkemede suçlu bulunduğu açıklanırken, Volkswagen ise ABD’yle ve hileli araçların sahipleri arasında 15 milyar dolarlık tazminat anlaşması imzalandı.

Skandal sonrası AB üyesi ülkelerin bu kadar eylemsizliğine rağmen Volkswagen üzerinde büyük bir etkisi oldu söylenebilir. Öyle ki şirket kendisini daha fazla EV elektrikli araç üretmek için zorunlu hissediyor. Bu konuda da taahhütleri var.

Her ne olursa olsun VW hala  sebep olduğu kandırmacanın bedelini Avrupa’da ödemiş değil!

BBC, The New York Times, Independent