Sosyal Medya

Sosyal Medya

Avrupa’da Neden Facebook Moments Kullanılamıyor?

Facebook'un yeni fotoğraf paylaşım uygulaması Moments şu an için sadece Amerika'da kullanılabiliyor. İşte Moments'ın Avrupa'da kullanılamama nedeni.

Facebook’un yeni fotoğraf paylaşım uygulaması Moments şu an için sadece Amerika’da kullanılabiliyor. İşte Moments’ın Avrupa’da kullanılamama nedeni.

Facebook yeni fotoğraf paylaşım uygulaması olan Moments‘ı geçtiğimiz günlerde kullanıma sunmuştu ancak bu programı henüz A.B.D. dışında kullanıma sunmadı. Bunun sebebi ise Facebook’un Avrupa‘daki otoriteler ile 2012 yılında yaşadığı bir anlaşmazlık.

Facebook bildiğimiz gibi fotoğraf paylaşımlarında yüz tanıma özelliği ile arkadaşlarınızın yüzünü otomatik olarak etiketleme seçeneği sunuyor. Ancak bu Avrupa’nın çoğunda geçerli değil. 2012 yılında İrlanda başta olmak üzere Almanya ve diğer bir kaç Avrupa ülkesi Facebook’tan yüz tanıma özelliğini kapatmasını istemişti. O günden bu yana ülkeler bu konudaki duruşunu değiştirmedi. Bu yüzden de Moments uygulamasının cihazınızdaki fotoğraflarınızı taramasına izin verilmediğinden dolayı Avrupa’da bu uygulama düzgün çalışamayacak.

momentsy1

Henüz bir çözüm yok

Moments uygulamasında kullanıcılar arkadaşlarıyla bulundukları fotoğrafları birbirleriyle senkronize edebiliyorlar. Oluşturulan albümlere ayrıca o anki etkinlikler ve konumlar da eklenebiliyor. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda yüz tanıma özelliği kullanılmadığında uygulamanın da kullanılamayacağını görebiliyoruz.

Facebook Avrupa Siyasi İşler Sorumlusu Richard Allan Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada Moments probleminin ancak İrlanda’nın veri koruma politikaları üzerinde anlaşmaya gidilmesiyle çözülebileceğini belirtti. Allan’a göre bu duruma bir çözüm üretilebilmesi için Facebook‘un şu an için herhangi bir planı bulunmuyor.

Yüz tanıma özelliğinin engellenmesi ülkemizde geçerli olmasa da bu yüzden Türkiye’de de Moments uygulamasını kullanamayacağız.