Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Aya Yolculuk Başlıyor! SpaceX 2018’de iki Uzay Turistini Aya Uçuruyor!

Aya Yolculuk Başlıyor! SpaceX 2018'de iki Turisti Aya Uçuruyor! SpaceX, yeryüzü için uzay yolculuğu yapabilen ilk özel firma olacak!

SpaceX, 2018’de iki uzay turistini aya uçuruyor. 

Aya yolculuk 2018’de başlıyor.

Uzaya gitmek için artık astronot olmak zorunda değilsiniz. SpaceX, 2018 yılının sonuna doğru iki özel seçilmiş “Uzay Turisti” ‘ni aya uçuracağını açıkladı.

Adı açıklanmayan yolcular, SpaceX’in Dragon uzay aracının yeni bir sürümünde misyonlarına başlayacaklar. Space X aslında bir kargo teslim edecek şekilde tasarlanmış ve insanları yörüngede bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu gibi yerlere teslim etmek üzere kullanılması planlanmıştı. Bu yılın başlarında gelişimini büyük oranda NASA tarafından finanse edilen proje de ilk insansız deneme görevleri icra edilecek.

Space X Dragon’un iç görüntüsü ise şöyle;

Aya Yolculuk Başlıyor! SpaceX 2018'de iki Uzay Turistini Aya Uçuruyor!

Space X Dragon yolcuları SpaceX’in Falcon Rocket’i ile havalanacak ve Ayı dolaşarak dünyaya yeniden geri dönecek. Yaklaşık 300.000 ila 400.000 Mil arasındaki yolculuk bir hafta sürecek.

Aya Yolculuk! SpaceX !

 

SpaceX insanları derin uzay yolculuğuna önümüzdeki 45 yıl içinde çıkılacağını ön görüyor.  Fırlatma ise Cape Canaveral yakınlarındaki Kennedy Uzay Merkezi’nden yapılacak.

Bununla SpaceX, yeryüzü için uzay yolculuğu yapabilen ilk özel firma olacak. CEO Elon Musk CNBC‘ye verdiği demeçte yılda bir veya 2 uçuşun muhtemel olacağını ve bunun şirkete yüzde 10 veya yüzde 20 gelir getireceğini söyledi.

 

TNW