Sosyal Medya

Android

Bataryada Dinleme Cihazı Olabilir mi?

Sosyal medyada ve Youtube üzerinden yayınlanan bir video birçok kişide "acaba dinleniyor muyum?" algısı oluşturdu. Peki, Samsung telefonun bataryasında dinleme cihazı olabilir mi?

Sosyal medyada ve Youtube üzerinden yayınlanan bir video birçok kişide “acaba dinleniyor muyum?” algısı oluşturdu. Peki, Samsung telefonun bataryasında dinleme cihazı olabilir mi?

Dinlemelerle ilgili son dönemde gündem oldukça meşgul edildi ve yayınlanan bir video ile “Samsung Bizi Dinliyor” algısı oluşturulmaya kadar geldi.
Videoda bir kişinin pili söktüğünü ve pilin içinden bir şerit çıkarttığını gördük. Kendi açıklaması bu şeritin sizi dinlemeye yarayan bir aygıt olduğu yönündeydi.

Akıllı telefon ile insanları dinleyecek olsanız, dinleyiciyi pile mi koyardınız?

Bir teknoloji firması düşünün. Dünyanın en çok akıllı telefon satan firması; sizce bir dinleme aygıtı geliştirmiş olsa bunu pile mi koyar? Olayın teknik boyutuna geçmeden önce teknik konulardan sıkılan kişiler için bu basit soruyu sormak istedik.

Dilerseniz yazıya devam etmeden önce müthiş bir oyunculuk dersi aldığımız “Bilimsel Gerçekler” adındaki gerilim filmine bir göz atalım…

Zaten kendiniz isteyerek izleniyorsunuz

Şimdi öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyoruz. Bir üretici “istese ve böyle bir misyonu olsa” sizi zaten telefonun içinde bulunan GPS anteninden, GSM Operatörleri üzerinden hatta Wi-Fi bağlantınızdan bile takip edebilme lüksüne sahipken böyle saçma sapan bir yöntemi neden tercih etsin?

Peki Videoda Görünen Bu Aparat Nedir

Hani son dönemde telefonlarımızı kablosuz şarj aparatları ile şarj edebiliyoruz ya işte pilin içinden çıkan bu aparatın da kablosuz şarj anteni olduğunu belirtelim. Yani bazı telefonlarda olup bazılarında olmaması da tamamen bununla alakalıdır.