Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

BBC Micro:Bit Mini Bilgisayar Küreselleşiyor

Raspbery Pi rakibi BBC Micro:Bit mini bilgisayar küreselleşiyor. Artık Çok daha fazla öğrenci düşük maliyetli donanımdan faydalanacak.

Raspbery Pi rakibi BBC Micro:Bit mini bilgisayar küreselleşiyor.

BBC Micro:Bit Raspbery Pi rakibi olarak karşımıza çıkıyor. Kar amacı gütmeyen bu yeni donanımı üreten vakıf cihaz satışını genişletmek için çaba sarfetmeye başladı. Artık çok daha fazla öğrenci düşük maliyetli donanımdan faydalanacak.

Yaklaşık 4 ay önce son tasarımına kavuşan Micro:Bit İngiliz devlet televizyonu BBC’nin ülkedeki öğrencileri geliştirmeye yönelik bir projesi. Geliştirilen Micro:Bit isimli kart bilgisayar farklı amaçlar için kullanılabilecek eğitim odaklı bir cihaz özelliği taşıyor.

BBC Micro:Bit Mini Bilgisayar

BBC Micro:Bit mini bilgisayarda 32-bit ARM Cortex M0 işlemci ve 5×5 grid programlanabilir LED yer alıyor. Micro USB port, Bluetooth, 20 pin Edge bağlantısı sunan mini bilgisayar, Raspberry Pi ve Arduino gibi diğer proje kartlarının bağlanmasına olanak sağlıyor.

Satış Fiyatı ise 19 Dolar.

BBC Micro:Bit Mini Bilgisayar

Kar Amacı Gütmeyen Projenin Amacı

Öğrencileri kodlama ve bilgisayar becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan kredi kartı büyüklüğündeki BBC Micro:Bit mini bilgisayarın arkasında Samsung, Microsoft ve ARM dahil önemli teknoloji devlerinin isimleri var. Kar amacı gütmeyen bu proje küreselleşme adımı atarak daha fazla çocuğa ulaşmak istiyor.

BBC Learning Başkanı Sinead Rocks genişleme ve küreselleşme çabalarını doğruladı.Proje bir anlamda insanlara düşük maliyetli bilgisayarlar sunmayı hedefleyen kültüründe gelişmesine yardımcı olacak.

BBC Micro:Bit Mini Bilgisayar

Küreselleşmenin ilk adımı olarak Avrupa’da talebi arttırmak için mevcut kodlama araçlarının Norveç ve Hollanda sürümleri ile satış ağı genişletilecek. Vakıf düşük maliyetli donanımı gelecek yıldan itibaren Kuzey Amerika ve Çin’in ötesine götürmeye kararlı.

Raspbery Pi ve BBC Micro:Bit Karşılaştırması

 

BBC