Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Yeni Şifreye mi ihtiyacın var? Bu 306 Milyondan Birini Seçmeyin!

Yeni Şifreye mi ihtiyacınız var? Bu 306 Milyondan Birini Seçmeyin! Bilinen 306 Milyon Şifre Listesi 'ni Bilgisayarınıza İNDİREBİLİRSİNİZ!

Bilinen 306 Milyon Şifreyi Artık Bilgisayarınıza İndirebilirsiniz.

Yeni Şifreye mi ihtiyacınız var? Bu 306 Milyondan Birini Seçmeyin! Bilinen 306 Milyon Şifre Listesi ‘ni Artık Bilgisayarınıza İNDİREBİLİRSİNİZ!

TROY HUNT, Bireylerin ve şirketlerin çevrimiçi güvenliğini artırmalarına yardımcı olmak amacıyla 306 milyon daha önceden kullanılmış ve bilinen parola listesini yayımladı. Söz konusu şifre listesi yaşanmış milyonlarda şifre ihlalleri verilerinden elde edilerek hazırlanmış ve artık rahatlıkla bilgisayarınıza indirebileceğiniz şekilde yayımlandı.

Bilinen 306 Milyon Şifre Listesi

Ücretsiz olarak Bilinen 306 Milyon Şifre Listesini buradan indirebilirsiniz.

HIBP, bir kişinin e-posta adresinin ihlale açık olup olmadığını görmenize yardımcı olur. Elbette bunun için sizin izniniz gerekli. Bu adresten kullandığınızı değil ama (benim tavsiyem) veya kullanmayı düşündüğünüz şifreleri test edebilirsiniz. Kulağa bu bile tehlikeli geliyor.

İyisi mi siz listeyi indirip öyle listeden aratın!

Yok ben uğraşamam der isenizde bu adresten düşündüğünüz şifrenin bilinenler arasında olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bilinen 306 Milyon Şifre Listesi

Şirketler bu listeyi arka planda güvenliklerini arttırmak içinde kullanabilir. Yeni bir hesap yaratırken bu liste sayesinde daha önce bu şifrenin kırıldığı şeklinde kullanıcıya mesajlar verilebilir. Bu şekilde yeni kullanıcı daha güvenli ve korunaklı şifre oluşturmaya zorlanabilir.

Açık olan güvenlik nedenleriyle, Hunt, şu anda kullandığınız herhangi bir şifreyi kontrol etmemenizi önerse de, bireyler çevrimiçi olarak online bu listeden istediklerini deneyebilir.

Bu arada 16 ev wi-fi yönlendiricisinden biri, varsayılan parola saldırılarına karşı savunmasız olarak test edildi

Bir Comparitech çalışmasına göre, saldırganlar, üreticinin varsayılan yönetici şifresini kullanarak internete bağlı 16 ev wi-fi yönlendiricisinden en az birine ulaşabilir durumda. Kurbanlar bu nedenle varsayılan şifreler ile kullandıkları Wifi Modemlerinin gizlice dinleme, kötü amaçlı yazılım, korsanlık ve daha fazlası sizi riske attığının farkında olmalı…

Comparitech’in siber güvenlik araştırma ekibi, Amazon’da satılan en iyi 12 ev wi-fi yönlendirici modeli için web’te tarama yapmak için ücretsiz olarak kullanılabilen bazı test araçlarını kullandı. Ardından, üreticinin varsayılan kimlik bilgilerini kullanarak her yönlendiricinin yönetim paneline giriş yapmayı denemek için otomatik bir komut dosyası kullandı. Sonuç mu?

Toplamda, araştırmacılar 9.927 yönlendirici buldu ve test etti. 635, varsayılan parola saldırılarına karşı savunmasız durumdaydı…

Dikkat çeken modeller var AsusRT ​​ve MikroTik bunlardan ikisi ve  internet bağlantısına izin verilmeden önce kullanıcıların varsayılan şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini gösteren mesajlarla bu şifreleri değiştirmeyi zorlayan modeller başarılı oldu. Bu siber güvenlik için en ideal tutumlardan birisi…

Tüketicilerin yönlendirici parolalarını nasıl değiştirebileceklerine ilişkin ayrıntılar ise Comparitech’in bu makalesinde…