Sosyal Medya

Otomobil

BMW Elektrikli Araçları Sokak Lambalarıyla Şarj Edecek

BMW elektrikli araçların şarj problemini sokak lambalarını şarj istasyonuna çevirerek çözmeyi planlıyor.

BMW elektrikli araçların şarj problemini sokak lambalarını şarj istasyonuna çevirerek çözmeyi planlıyor.

Elektrikli araçlar günümüzde sayısız avantajlara sahipken belki de tek ve en önemli eksikleri etrafımızda yeteri kadar şarj istasyonu olmaması gösterilebilir. Özellikle elektrikli araç kullanarak uzun bir yolculuk yapmayı planlıyorsanız, yolculuğunuzu aracın şarj edilebileceği istasyonlara göre planlamanız gerektiğini hatırlatalım.

Bu sıkıntılı sürece daha pratik ve kolay bir çözüm getirmeyi hedefleyen BMW, çareyi sokak lambalarını şarj istasyonlarına çevirmekte bulmuş durumda.

Bir süredir bu fikri hayata geçirmeye çalışan Alman otomotiv devi pilot bölge olarak Oxford’da gerekli kurulumları yapmaya başladı. Yeni aydınlatma direklerinin yerleştirildiği bölgede hem civarın aydınlatma ihtiyacı oranında LED ampüller kullanılıyor hemde BMW olsun olmasın standart bir girişle elektrikli araçlar şarj edilebiliyor.

Elektrik altyapısının ve aydınlatma direklerinin hemen hemen her yerde olduğunu düşündüğümüzde bu fikrin normal şarj istasyonu kurmaya kıyasla daha pratik olduğu aşikar. Projenin ilgi görmesi halinde kısa süre içerisinde Avrupa’nın önemli şehirlerine yeni şarj direklerinin yerleştirilmesi planlanıyor.