Sosyal Medya

Android

BMW Tasarımı ZTE Axon 7

Hesaplı üst-düzey teknik özellikli Android telefon arayanlara en güzel alternatif.

Geçen yıl “all-metal ZTE Axon” modeli ve 450$’lık üst düzey teknik özellikleri ile hepimizi şaşırtmayı başarmıştı  fakat bu tasarımın depolama alanı ile ilgili eksiklikleri vardı.

ZTE’nin yeni Axon 7  modeli , pahalı Android amiral gemisi telefonlardan rol çalmaya çalışacak kadar güzel. Yeni Axon 7 yekpare metal gövde,depolama alanı seçenekleri ve keskin 2K ekranı ve elbette en cazip tarafı olan 450 $’lık satış fiyatı ile karşımızda.

zte-axon-7-gallery-1-1

Galeri: ZTE Axon 7  | 6 Foto

 

Kavisli 5.5 inç ekran kenarları ile elinize tam oturan yekpare metal kasa size kesinlikle tanıdık iPhone 6S hissi uyandıracak. Hatta HTC 10’dan bile elinizde daha rahat hissettirecek.

Söz HTC 10’dan açılmışken bir dizi özellikleri zaten ortak. Ön anten tasarımı ve stereo front-facing speaker’ları gibi. Elbette bu noktada ZTE’ye vurma gibi bir derdimiz yok zira her telefon üretici rakiplerinden ilham alabilir.

Axon 7’yi BMW’nin tasarım ekibinin tasarladığını da eklemeliyim. Ekibin ilk telefon tasarımı olarak ta dikkat çekiyor.

ZTE+Axon+7+gallery+6

Bu kasanın altında neler var birazda ona bakalım.

Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi 2.2GHz hızında çalışıyor ve 4GB RAM , 64GB depolama alanı var. 128 GB’lık MicroSD kart ilave depolama alanı imkanı. Telefonun arka yüzünde bir parmak izi sensörü de mevcut.

ZTE’nin 6GB RAM’li ve 128GB depolama alanlı modeli ve Apple 3D dokunmatik teknolojisine benzer dokunmaya duyarlı ekrana sahip modelinin satış fiyatı ise 639$ olarak planlıyor.

Axon 7 , 5.5 inç 1080p Quad-HD (2560 x 1440 piksel) çözünürlükte ve LCD yerine AMOLED ekran kullanıyor. Ayrıca Google’ın Daydream VR platformunu inşa ettiğini söylüyor. Muhtemelen OLED ekran kullanmasının nedeni de bu zira LCD’deki düşük ekran yenilemeleri ile sanallaştırma desteği sunması zordu. Neyse ZTE VR headset Axon 7’nin yanında da sunulacak.

Kamera

Axon 7 , 20 Megapiksel arka kamerası (optik görüntü sabitleme ve f/1.8 lens ve düşük ışıkta bile çekim imkanı), 8 megapiksel ön kamerası, 4K video 30fps ve 720p’lik 240 fps yavaşlatılmış çekim imkanı sunuyor.

Galeri: ZTE Axon 7 Resimleri | 12 Foto

 

Dual Stereo hoparlöründen gelen ses HTC’nin Boomsound’un daha fazla gibi. 24 bit/96kHz yüksek kalite DAC desteği bunun sebebi olabilir. ZTE’nin Dolby Atmos kulaklık desteği ile size sanal surround ses duyurmanın bir kaç yolunu sunuyor.

ZTE’nin tüm özellikleri ile pahalı Android amiral gemisi telefonları Samsung Galaxy S7, HTC 10 yada OnePlus 2’ye daha makul fiyatları ile rakip olmasını bekleyebiliriz.

engadget