Sosyal Medya

Otomobil

2016 BMW yeni 7 Serisi Resimleri Burada ! Geleceğin lüks arabası !

2016 BMW 7 Serisi Resimleri Burada ! Geleceğin lüks arabası !

Lüks otomobil firması BMW’nin amiral gemisi istisnasız 7 serisidir. Alman otomobil devi yeni 7 serisinin üstündeki perdeyi açtı.

7-series-sedan-glance-innovative-fw-01

En önemlisi yenilik otomobilin yolcu kabini karbon fiber takviyeli polimer istihdam (CFRP)  oluşan bir hücre gibi tasarlanmış. BMW çelik ve alüminyumdan daha hafif ve daha güçlü olan bu yapıya çok ciddi yatırımlar yapmıştı.

Bu yeni modelde bu özellik sayesinde ağırlık azaltılmış zira ağırlığın performans ve verimlilik açısından büyük faydaları vardır. Ağırlığa ek olarak güvenlik ve teknoloji için de bu bir gereklilik olarak dikkat çekiyor.

Özellikle her otomobil serisinin ardışık kuşakları arasında her defasında ağırlığın azalttılmaya çalışması bu sebeptendir.

Karbon fiber 1980’lerin başından itibaren yüksek performans için yarış arabalarında kullanılmaya başlanmıştır. Hafif ve dayanıklılık için bu bir zorunluluk haline gelmiştir. Ancak günlük araba modellerinde henüz kullanılmamaktadır. BMW bu CFRP yatırımı gelecekteki modellerinde performans ve güvenliği üst seviyeye çıkaracak ve günlük modellerde görebiliriz.

Yeni 2016 BMW 7 Serisi Video Galerisi için tıklayınız.

2016 BMW 7 Serisi Resimleri