Sosyal Medya

Android

Bu Telefonlar Hızlı Şarj Oluyor!

Hızlı şarj olan akıllı telefonlar ilginizi mi çekiyor? Güncel akıllı telefonlarda sorunsuz ve akıcı bir kullanım deneyimi elde edebiliyoruz.

Hızlı şarj olan akıllı telefonlar ilginizi mi çekiyor? Güncel akıllı telefonlarda sorunsuz ve akıcı bir kullanım deneyimi elde edebiliyoruz.

Kaliteli ekranlar, yüksek performanslı yongasetleri, yüksek depolama kapasitesi, bol bol RAM, tatmin edici fotoğraflar çekebilen kameralar elimizin altında ancak akıllı telefonun pili bittiğinde bunların hiçbir önemi kalmıyor. Daha önce yüksek pil kapasiteli akıllı telefonlara değinmiştik, şimdi de hızlı şarj olan akıllı telefonlar için küçük bir rehber hazırlamak istedik. Android işletim sistemli, hızlı şarj olabilen üst seviye akıllı telefonları tanıyoruz.

Samsung Galaxy S6 & Galaxy S6 Edge

Hızlı-Şarj-Olan-Akıllı-Telefonlar-1-1024x576

Galaxy S6 serisinde Samsung değiştirilebilir pil özelliğini sunmuyor, bu serinin önceki modellerinde pilin kullanıcılar tarafından değiştirilebilmesi önemli bir avantajdı. Galaxy S6 ve S6 Edge’de aşınan pili değiştirmek belki mümkün olmayacak ancak en azından iki akıllı telefon da hızlı şarj olabiliyor. Denemelerimize göre Galaxy S6 76 dakika, Galaxy S6 Edge ise 83 dakikada şarj olabilmekte. Amiral gemisi akıllı telefon segmentinde Galaxy S6 en hızlı şarj olabilen cihaz.

Samsung Galaxy Note 4 & Galaxy Note Edge

Hızlı-Şarj-Olan-Akıllı-Telefonlar-2

Samsung Galaxy Note 4 ve bu cihazın kavisli kenar tasarımına sahip olan versiyonu da hızlı şarj olma yeteneğiyle geliyor. Galaxy Note 4 95 dakika, Note Edge ise 82 dakikada % 0’dan % 100’e şarj olabilmekte. Ölçümler Galaxy S6 ile aynı seviyelerde, ancak geçen yılın Note serisi pil ömrü konusunda daha avantajlı. Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge’in pili kullanıcı tarafından değiştirilebiliyor.

Google Nexus 6

Hızlı-Şarj-Olan-Akıllı-Telefonlar-3

Hayli geniş bir ekrana sahip olan Nexus 6 akıllı telefon 3220 mAh kapasiteli pil taşıyor. Pil kapasitesi yüksek olsa da güç tüketimi yüksek olduğu için 2015 yılı standartlarında ancak ortalama bir pil ömrü elde edilebiliyor. Hızlı şarj olma kabiliyetindeki Nexus 6 98 dakikada % 100’lük doluluk seviyesini görebiliyor. Nexus serisi akıllı telefonlar arasında bu konuda lider konumda olduğunu belirtelim.

Samsung Galaxy S6 Active

Hızlı-Şarj-Olan-Akıllı-Telefonlar-4

Galaxy S6 ve S6 Edge modelleri hızlı şarj teknolojisi içerse de pil ömrü konusunda daha iyi olabilirlerdi. Galaxy S6 Active modeli ile Samsung bu durumun farkında olduğunu gösterdi ve pil ömrü konusunda amiral gemisi akıllı telefonlarından daha başarılı bir ürün ortaya koydu. Yüz güldüren çalışma sürelerine erişebilen Galaxy S6 Active’in pili 103 dakikada tam doluma ulaşabiliyor.

HTC One M9

Hızlı-Şarj-Olan-Akıllı-Telefonlar-5

Finansal olarak sıkıntılı dönemler yaşayan HTC’nin başarılı amiral gemisi akıllı telefonu One M9 hızlı şarj olabilmekte. Ortalama bir pil ömrü sunabilen akıllı telefonun pili 106 dakikada dolabiliyor.