Sosyal Medya

Windows

Build 2015’ten Heyecan Verici Microsoft Haberleri!

BUILD etkinliğinde, Windows 10'la ilgili yeni detaylar ve Spartan'ın gerçek adı ortaya çıktı!

BUILD etkinliğinde, Windows 10’la ilgili yeni detaylar ve Spartan’ın gerçek adı ortaya çıktı!

Microsoft’un dün düzenlediği Build 2015 etkinliğinde Windows 10’la ilgili heyecan verici haberler ortaya çıkıyor.

Microsoft’un Android uygulamalarını Windows 10’da çalıştırmanın yollarını araştırdığını birçok kez, gayri resmi yollardan duymuştuk. Bugünkü etkinlikte bu söylentiler, gerçeğe dönüştü. Ancak hemen söyleyelim – Android uygulamalarını Windows 10’lu cihazlara taşımak mümkün olacak olsa da, bu iş için geliştiricilerin devreye girmesi gerekecek. Geliştiriciler, Java ve C++ ile yazılmış mevcut uygulamalarını çok az bir emek harcayarak Windows 10’a port edebilecekler (uyarlayabilecekler).

Windows 10’lu telefonlar, Android kodlarının büyük bölümünü çalıştırabilen bir Android alt sistemine sahip olacak ve geliştiriciler, mevcut kod içerisine Windows API’larını kullanarak canlı kutucuklar ve Windows’a özel diğer özelliklerden faydalanabilecekler.

Hepsi bu kadar değil. Microsoft, Objective C geliştiricilerinin mevcut iOS kodlarını Windows’a port etmelerini de kolaylaştıracak bir yol sunacağını söylüyor. Yani iPhone uygulamaları da Windows 10’a zahmetsizce uyarlanabilecek.

mic3322

Telefonu masaüstüne dönüştürebileceğiz

Windows 10’a eklenen “Continuum” işlevi, telefonları ve küçük tabletleri kablosuz klavye ve ekranlara bağlayarak “üretkenlik moduna” geçmenize izin verecek. Masaüstünü taklit eden bu modda alıştığınız klavye kısayollarını kullanabileceksiniz. Bu sırada telefonunuz kullanım dışı olmayacak ve mevcut işlevlerini sunmaya devam edecek.

Bu fikir yeni olmasa da, daha önceki girişimlerin başarılı olduğunu söylemek zor. Microsoft’un evrensel uygulamalarının farklı cihazlarda kullanılabilecek şekilde tasarlandığını dikkate alırsak, firmanın Continuum ile başarıya ulaşma ihtimali bizce var.