Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Chrome 57’nin Yeni Özelliği Pil Ömründen Yüzde 25 Tasarruf Sağlıyor

Chrome 57'nin Yeni Özelliği Pil Ömründen Yüzde 25 Tasarruf Sağlıyor. Yeni Özellik arka plandaki sekmelerin daha az enerji tüketmesini sağladı

Chrome 57’nin yeni özelliği pil ömründen yüzde 25 tasarruf sağlıyor.

Google Chrome 57, arka plan sekmelerini azaltarak pil ömründen tasarruf edecek.

Chrome laptop bataryalarının en büyük düşmanlarından biri sayılır. Çoğumuz bir seferde birden çok yeni sekme ile çalışıyor ve bu da doğal olarak daha fazla iş yükü ve pil ömründen daha hızlı tüketim anlamına geliyor.

Neyse ki Google, pil sıkıntılarına bir çözüm bulma yolunda çalışıyor.

Tarayıcının Chrome 57 sürümü, arka plan sekmelerinin daha fazla enerji tüketmesine engel olmak için tekrar yapılandırılıyor ve böylece mümkün olan en az güç tüketmesi sağlanıyor.

 

 

Fikir yeni değil ve Chrome aslında bir süredir bunu yapıyor.

Chrome 57 ile bilgisayarlar ve telefonlarınızın bataryaları daha uzun süre dayanacak. Google, arka plan sekmelerinin her birini çekirdeğin %1 ’lik kullanımını geçmeyecek şekilde ayarlayacak. Ancak bu duruma medya ve ses açan sekmeler katılmıyor.

Yeni değişiklik ile arka plan sekmeleri yüzde 25 daha az enerji tüketecek.

Tabii ki, bu yeni mekanizma, ses çalmakta olan veya WebSockets veya WebRTC gibi etkin bağlantılarla çalışan sekmeleri etkilemez.

iOS kullanıcıları bu yeni daha sonra oku özelliklerini sabırsızlıkla bekleyebilir. Daha sonra oku özelliği internet bağlantısı olmadığında bile makaleleri cihazınıza kaydederek daha sonra okumanıza yardımcı olur.

Reducing power consumption for background tabs on Chromium Blog