Sosyal Medya

MacOS

Chrome MacBook Bataryasını Çabuk Bitiriyor!

Chrome internet tarayıcısıyla ilgili söylenen daha çok pil tüketiyor iddiaları doğrulanmış oldu.

Chrome internet tarayıcısıyla ilgili söylenen daha çok pil tüketiyor iddiaları doğrulanmış oldu.

Popülerliği her geçen gün daha da artan Google’ın Chrome isimli internet tarayıcısı, bilindiği gibi hemen her platform için uyumluluk sağlıyor. Ancak özellikle OS X tarafında sık sık çeşitli hatalar ve performans etkileri ile ilgili eleştiriler de geliyor. Bu eleştirilerden en çok dile getirileni ise, Chrome web tarayıcısının, MacBook bataryasını öldürdüğü şeklinde oluyordu. Son olarak yapılan bir analizle de bu durum kanıtlanmış oldu.

Chrome, MacBook bataryasını çabuk bitiriyor!

Bilindiği gibi Apple’ın gerek MacBook Pro gerekse de MacBook Air modelleri ile sahip oldukları yüksek performansa nazaran vaat ettiği yüksek kullanım süreleri, dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle yeni nesil Intel işlemcilerle de bu şarj süreleri, daha da uzun bir hal almıştı. Ancak Apple’ın vaat ettiği bu MacBook kullanım süreleri genelde sadece Apple uygulamaları kullanımları ile mümkün olduğu açıklanıyor. Özellikle en çok kullanılan uygulamalardan olan internet tarayıcıları da büyük önem taşıyor.

Tam da bu noktada uzun zamandır Google Chrome tarayıcısının MacBook üzerinde çalışan OS X ile Safari’ye nazaran, çok daha fazla pil tükettiği söyleniyordu. Son olarak yapılan bir analiz ile bu durum da kanıtlanmış oldu.

Safari ve Firefox, Chrome’u geride bırakıyor!

BatteryBox tarafından gerçekleştirilen testlerin raporları, kısa bir süre önce yayınlandı. Bu raporlar ışığında oluşturulan grafikler ise dikkat çekiyor. Zira birçok farklı kategorideki siteler ve uygulamaları ile yapılan testlerde Chrome, genel anlamda geride kalıyor.

news_3-google-chrome-macbook-pro-sarj-batarya-tuketimi-2015-analizleri

Chrome, batarya tüketimini arttırıyor!

Birçok farklı kategorinin ortalaması alınarak oluşturulan genel grafikte Chrome’un, hem Safari hem de Firefox’un gerisinde kalarak, çok daha hızlı MacBook bataryasını tükettiği gerçeği ortaya çıkıyor.

news_1-google-chrome-macbook-pro-sarj-batarya-tuketimi-2015-analizleri-2

Chrome’un Youtube performansı da kötü!

Farklı sitelerde test edilen 3 tarayıcı içerisinde Chrome’un, Youtube video oynatma sürelerinde dahi geride kalması, en dikkat çeken tablolardan oluyor.

Genel ortalama da ise sıralama; Safari, Firefox ve Chrome şeklinde oluyor. Tablolardan anlaşıldığı üzere Chrome, MacBook bataryasını diğer 2 tarayıcıya nazaran daha süratli bir şekilde tüketiyor.

Eğer siz de üzerinde OS X kurulu bir MacBook ürünü kullanıyor ve uzun zamanlarınızı internet ortamında geçiriyorsanız, pil tüketiminizi azaltmak adına Safari kullanmanız, yararınıza olacaktır.